Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Maskavā arestē Ukrainas karoga krāsās saģērbušos aktīvistus

© Scanpix

Maskavas policija svētdien aizturējusi sešus akcijas "Mēs ar tevi, Ukraina" dalībniekus, kuru apģērba bija Ukrainas karoga krāsas, vēsta tīmekļa vietne "Grani.ru".

Svētdien aptuveni 20 cilvēki ar Ukrainas karoga krāsām apģērbā bija sapulcējušies Maskavas Puškina laukumā. Turklāt aktīvistiem nav bijis nedz transparentu, nedz karogu.

Viņi grasījušies iet pa Tveras ielas labo pusi līdz Manēžas laukumam, tomēr policija uzreiz sāka aizturēt cilvēkus, kuriem apģērbā bija zilā un dzeltenā krāsa.

Viens no akcijas dalībniekiem tviterī ierakstījis, ka viņš bija saģērbies zilos džinsos un dzeltenā T-kreklā.

"Krievija pacēlusi terorisma koncepciju principiāli jaunā līmenī. Līdz šim neviens nebija apgādājis teroristus ar raķešu kompleksiem, kas spēj notriekt pasažieru laineri 10 000 metru augstumā. Šodien mēs aicinām visus, kas saprot, pie kā novedīs joprojām notiekošā Krievijas agresija Ukrainā, piecelties un iziet – iziet ne tikai Ukrainas, bet visas pasaules atbalstam," teikts akcijas iniciatoru aicinājumā.

Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto bruņoto bandu kontrolētās teritorijas 17.jūlijā tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Kijeva un Rietumi Austrumukrainas destabilizācijā vaino Krieviju, kas robežu ļauj šķērsot krievu algotņiem un apgādā viņus ar ieročiem, arī ar smago bruņojumu.