Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Nedēļas laikā Ukrainas austrumos atbrīvotas desmit apdzīvotas vietas

© Scanpix

Nedēļas laikā Ukrainas bruņotie spēki no Krievijas algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandām valsts austrumos atbrīvojuši desmit apdzīvotas vietas, piektdien preses brīfingā pavēstīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

"Pagājušās nedēļas laikā Ukrainas karavīriem izdevies atbrīvot desmit apdzīvotas vietas un būtiski samazināt teritoriju, kuru kontrolē teroristi," sacīja amatpersona.

Viņš arī norādīja, ka kara komisariāti izpilda valsts prezidenta rīkojumu par mobilizāciju.

Šonedēļ atbrīvoto apdzīvoto vietu vidū ir Popasnes un Ļisičanskas pilsētas, kā arī Karlivka un Ņetailove Doņeckas apgabalā un Pervomaiske Luhanskas apgabalā.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidoja kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto bruņoto bandu kontrolētās teritorijas 17.jūlijā tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Kijeva un Rietumi Austrumukrainas destabilizācijā vaino Krieviju, kas robežu ļauj šķērsot krievu algotņiem un apgādā viņus ar ieročiem, arī ar smago bruņojumu.