Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Scanpix/AFP

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

UKRAINAS VALDĪBA: ASV senatori Džons Makkeins un Kriss Mērfijs aicina Ukrainas premjerministru Arsēniju Jaceņuku nedemisionēt.

CŪKU MĒRIS: Lietuva apsver iespēju saistībā ar Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojumu kompānijas "Idavang" cūku audzēšanas kompleksā no pirmdienas izsludināt ārkārtējo situāciju visā valsts teritorijā, paziņojusi jaunā zemkopības ministre Virgīnija Baltraitiene. Šobrīd ārkārtējā situācija jau izsludināta Ignalinas rajonā.

LIDMAŠĪNAS AVĀRIJAS CĒLONIS: Alžīrijas lidsabiedrības "Air Algerie" lidmašīnas avārijas cēlonis, visticamāk, bija sliktie laikapstākļi. Lidmašīnas apkalpe pirms avārijas ziņoja, ka mainīs kursu slikto laikapstākļu dēļ. Arī citi avoti apliecināja, ka tobrīd no reģiona saņemtas ziņas par spēcīgām vētrām.

LATVIJU PĀRŅEMS KARSTUMS: Sinoptiķi brīdina, ka šodien un turpmākajās dienās visā Latvijā ir gaidāms stiprs karstums. Rīgā gaisa temperatūra dienas vidū paaugstināsies līdz plus 27, plus 28 grādiem. Visā Latvijā šodien un rīt, 26.jūlijā, gaisa temperatūra dienas laikā sasniegs plus 27, plus 32 grādu atzīmi.

SPAISA PROBLĒMAS NAZ ZUDUŠAS: Lai gan kopš šā gada aprīlī veiktajiem likuma grozījumiem tā dēvētās spaisa bodītes no ielām ir pazudušas un slimnīcās jauni šo narkotiku upuri nonāk daudz retāk, svinēt uzvaru pār psihoaktīvo vielu izplatību ir pāragri, šodien notikušajā konferencē-diskusijā par "legālo narkotiku" lietošanas problemātiku Latvijā un Eiropā norādīja eksperti. Spaisa tirdzniecība pārcēlusies uz interneta vidi. 

HOKEJS: Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" šodien paziņoja, ka panācis vienošanos par līguma slēgšanu ar Latvijas izlases uzbrucēju Miķeli Rēdlihu, kurš nesen atbrīvots no darba Jaroslavļas "Lokomotiv".