Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Amerikāņu "miera sūtni" Krievijā nogalina piedzēries autovadītājs

© F64

Pieredzējušais amerikāņu velotūrists Rons Makgeritijs, kurš sevi dēvēja par "miera sūtni", ceturtdienas vakarā gājis bojā Krievijas Ivanovskas apgabalā, kur viņu notriecis piedzēries autovadītājs, piektdien paziņoja vietējās varas iestādes.

60 gadus veco velosipēdistu uz šosejas Kostroma-Ivanova notriekusi kravas automašīna, kuras šoferis no negadījuma vietas aizmucis, tomēr vēlāk viņu aizturējusi policija. Tiek uzskatīts, ka vadītājs bijis alkohola reibumā. Krievijas policija ierosinājusi krimināllietu.

Bostonietis Makgeritijs pēdējo 15 gadu laikā apmeklējis 61 pasaules valsti. Ceļotājs pārvietojās ar īpašu šveiciešu velosipēdu, kas dod iespēju braukt pusguļus vai guļus stāvoklī, vienlaikus pārvadājot ceļasomas.

Savas bojāejas dienā amerikānis apmeklēja Kostromu, kur izteicies, ka plāno apbraukāt visas Krievijas Zelta loka pilsētas.

Makgeritijs sevi dēvēja par "miera sūtni". Ierodoties kādā pilsētā, viņš to mēriem pasniedza "miera vēstules" un uzskatīja par savu pienākumu atgādināt cilvēkiem par labestības eksistenci.