Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

"Malaysia Airlines" izpelnās kritiku par Sīrijas pārlidojumu

© scanpix

Malaizijas lidsabiedrība "Malaysia Airlines" pirmdien apstiprinājusi, ka pāris dienas pēc pasažieru lidmašīnas notriekšanas Austrumukrainā viens no tās lidaparātiem pārlidojis pilsoņkara plosītās Sīrijas teritoriju.

Sabiedrība šādu soli uztvērusi ar neizpratni un sašutumu.

"Malaysia Airlines" pirmdien apstiprināja, ka lidmašīna reisā "MH4" no Londonas uz Kualalumpuru svētdien pārlidojusi Sīrijas teritoriju, jo reisa ierastais maršruts pāri Ukrainai pēc traģiskās avārijas tika slēgts.

Lidsabiedrība norādīja, ka Sīrijas pārlidojums ir ANO Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) apstiprināto maršrutu sarakstā.

Tomēr sabiedrībā šāds "Malaysia Airlines" solis izraisījis neizpratni un izpelnījies asu kritiku, liecina ieraksti sociālajos medijos.

"Kas šiem puišiem kaiš? Malaizieši tagad lido pāri Sīrijai," vēsta viens no daudzajiem šim jautājumam veltītajiem ierakstiem tviterī.

"Vēlaties zaudēt vēl vienu lidmašīnu?" jautāts citā.

Sīrijas konflikts sākās 2011.gada martā ar protestiem pret prezidenta Bašara al Asada režīmu un pārauga pilsoņu karā, kurā dzīvību zaudējuši jau 170 000 cilvēku, trešdaļa no tiem bijuši civiliedzīvotāji, liecina Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) apkoptie dati.