Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Separātisti nodevuši Malaizijas ekspertiem avarējušās lidmašīnas "melnās kastes"

© scanpix

Prokrieviskie separātisti Ukrainas austrumos naktī uz otrdienu nodevuši Malaizijas amatpersonām ceturtdien notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas divas "melnās kastes".

Separātisti arī paziņojuši, ka desmit kilometru rādiusā ap avārijas vietu ievēros pamieru, lai dotu starptautiskajiem izmeklētājiem drošu piekļuvi teritorijai, kur 17.jūlijā tika notriekta "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

"Mēs esam nolēmuši nodot "melnās kastes" Malaizijas ekspertiem," preses konferencē žurnālistiem paziņoja teroristu grupējuma "Doņeckas tautas republika" līderis Aleksandrs Borodajs.

Malaizijas ekspertu komanda un separātistu grupējuma pārstāvji parakstīja protokolu un pēc tam kastes tika nodotas ekspertu rīcībā.

"Malaizijas valdības vārdā es pateicos Doņeckas Republikas valdībai, ka mums tiek nodotas "melnās kastes", kas ir Malaizijas īpašums," paziņoja Malaizijas ekspertu komandas loceklis.

Viņš norādīja, ka "melnās kastes", kas ieraksta lidojumu datus un balsis pilota kabīnē, izskatās neskartas un, acīmredzot, guvušas pavisam nelielus bojājumus.