Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas drošības struktūru darbiniekiem aizliegts izbraukt uz 120 valstīm

© Scanpix/Reuters

Krievijas drošības struktūru darbiniekiem aizliegts izbraukt uz vismaz 120 valstīm, telekanālam "Doždj" apliecināja Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komisijas priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Hinšteins.

"Attiecībā uz Iekšlietu ministrijas darbinieku došanos uz ārzemēm, atbilstoši ministra vietnieka Gerasimova telegrammai struktūru [Iekšlietu ministrijas pārvalžu] priekšniekiem aizliegts privātā nolūkā doties uz visām valstīm. Personālsastāvam, arī civilistiem, ierobežota izbraukšana uz 120 valstīm. Jebkura izbraukšana var notikt ar vadītāja individuālu lēmumu," sacīja deputāts.

"Runā, ka aizliegums tiks noteikts arī Federālajam Sodu izpildes dienestam. Bet Federālajam Migrācijas dienestam - nē. Tūkstošiem darbinieku atdod ceļazīmes, kas ir iegādātas uz maija svētkiem," viņš piebilda.

Vairākiem Iekšlietu ministrijas struktūru reģionālajiem vadītājiem izsūtītas telegrammas, kurās vēstīts par "sarežģīto starptautisko situāciju" un "arvien biežākajām provokācijām" pret iekšlietu darbiniekiem ārzemēs.

"Sakarā ar sarežģīto starptautisko situāciju Ukrainā un vairākās citās valstīs, kā arī sakarā ar to, ka arvien biežākas kļuvušas provokācijas pret Krievijas karavīriem un Iekšlietu ministrijas darbiniekiem, Iekšlietu ministrijas sistēmas visu līmeņu vadītājiem uz laiku tiek ierobežota izbraukšana ārpus Krievijas Federācijas," teikts telegrammā. "Ierindas darbinieku izbraukšanu saskaņot tikai ārkārtas gadījumos, ņemot vērā vairākus faktorus."

Ziņu aģentūras "Interfax" informācijas avots policijā paskaidroja, ka aizliegums attieksies tikai uz tiem darbiniekiem, kam ir piešķirts augsts pieejas līmenis valsts un dienesta noslēpumiem.

"Tie, kas nestrādā ar slepeniem dokumentiem, var neuztraukties. Viņiem savi ārzemju braucieni vienīgi jāsaskaņo ar priekšniecību," sacīja avots.