Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Turčinovs Kramatorskas desantniekiem draud ar tiesu

© scanpix

Ukrainas bruņoto spēku 25.gaisa desanta brigāde, kas trešdien Kramatorskā, Doņeckas apgabalā, nodeva ieročus Krievijas okupantiem, tiks izformēta, bet karavīri - tiesāti, pavēstīja Ukrainas Augstākās radas spīkers un valsts gaidu prezidents Oleksndrs Turčinovs.

"25.atevišķā gaisa desanta brigāde, kas izrādīja gļēvulību un nodeva ieročus, tiks izformēta. Karavīri atbildēs tiesas priekšā," sacīja pagaidu prezidents.

Atbilstoši rīkojumi jau ir nodoti Aizsardzības ministrijai un Ģenerālprokuratūrai.

16 bruņu tehnikas vienības un vairāk nekā pussimts karavīru jau pametuši Pčolkinu netālu no Kramatorskas, vēsta radio "Brīvība".

Trešdien visas dienas garumā viņus bloķēja vietējie iedzīvotāji. Konflikta noslēguma brīdī pie bruņumašīnām bija palikuši vairāki simti cilvēku.

Sarunu procesā piedalījās Ukrainas sauszemes karaspēka 25.atsevišķās Dņepropetrovskas gaisa desanta brigādes vadība, bet no otras puses - "zaļie cilvēciņi".

Pie viņu uniformām bija piestiprinātas Georga lentītes. Šie cilvēki bija maskās un ar ieročiem.

Sarunu rezultātā karavīri izlaisti no aplenkuma, bet viņi atdevuši automātu aizslēgus un dzelkšņus, bez kuriem automāti nevar izšaut. Atbilstoši pašu karavīru teiktajam viņi atgriežas Dņepropetrovskā.

Karavīri apliecinājuši, ka bloķēšanas laikā sadursmes ar vietējiem iedzīvotājiem nav notikušas.

Nav bijis tā, ka bez ieročiem būtu palikuši visi karavīri. Katrā bruņumašīnā bijis viens karavīrs ar automātu kaujas gatavībā.

Ukrainas austrumos pēdējo dienu laikā promaskaviskie kaujinieki - dažkārt Krievijas specdienestu un militārpersonu vadībā - sagrābuši administrācijas ēkas un stratēģiskos objektus.

Ukrainas varasiestādes valsts austrumos ir sākušas pretterorisma operāciju.

Trešdien dienas garumā tika saņemtas pretrunīgas liecības par Ukrainas bruņoto spēku operācijas norisi Kramatorskā.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) publiskojis pierādījumus par vērienīgu Krievijas militāro agresiju Ukrainas austrumu apgabalos.

Agresiju īsteno Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) izlūkošanas un diversiju grupas, liecina UDD materiāli.