Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Junkers: Dombrovskis varētu iegūt nozīmīgu eirokomisāra portfeli

Ja Latvijas ekspremjers Valdis Dombrovskis (V) tiks nominēts eirokomisāra amatam, viņš varētu iegūt nozīmīgu komisāra portfeli, uzskata Eiropas Tautas partijas (ETP) Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata kandidāts, bijušais Luksemburgas premjers Žans Klods Junkers.

Taujāts par Dombrovska pozīciju, ja Eiropas Parlamenta vēlēšanas ETP būs veiksmīgas un Junkers kļūs par EK prezidentu, viņš atbildēja: "Blakus man." Atbildot uz jautājumu, vai tas nozīmē EK viceprezidenta amatu, Junkers skaidroja, ka pašlaik viņš nav tādā pozīcijā, lai runātu par amatiem.

Vienlaikus politiķis pauda, ka viņš būs priecīgs strādāt kopā ar tik augsta līmeņa politiķi kā Dombrovskis, ja Latvijas ekspremjers tiks nominēts komisāra amatam. Junkers arī piebilda, ka Dombrovskis varētu iegūt nozīmīgu komisāra portfeli.

Arī Dombrovskis sacīja, ka vispirms jānotiek Eiropas Parlamenta vēlēšanām un tikai tad varēs spriest par šiem jautājumiem.

Kā ziņots, Junkers šodien ieradies Rīgā divu dienu vizītē. Viesojoties Rīgā, Junkers tiksies ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), kā arī ar bijušo valdības vadītāju Dombrovski, kurš no ETP pretendēja uz EK prezidenta amatu, taču vēlāk atsauca savu kandidatūru, lai atbalstītu Junkeru.

Junkers tiek uzskatīts par galveno kandidātu EK prezidenta vēlēšanās, kuru par savu pretendentu partijas kongresā Dublinā izraudzījusies ETP, taču viņu sagaida sīva sāncensība ar sociāldemokrātu kandidātu un pašreizējo EP prezidentu Martinu Šulcu.