Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas armijas vienības apturējušas uzbrukumu Kramatorskas lidlaukam

© UNian.net

Šodien, 15.aprīlī, nezināmi militārās formās tērpti un bruņoti cilvēki uzbrukuši Kramatorskas kara lidlaukam un mēģinājuši to ieņemt, vēsta UNIAN.

Ukrainas armijas vienībām uzbrukumu izdevies apturēt. Zaudējumu karavīru vidū nav, laikrakstam "Ukrainska Pravda" pavēstījis avots drošības dienestos.

Lidlaukā esošās lidmašīnas un helikopteri, sākoties uzbrukumam, pacelti gaisā, lai pasargātu tehniku no iespējamajiem bojājumiem.

 Jau ziņots, ka Ukrainas pilsētas Kramatorskas rajonā, kas atrodas uz ziemeļiem no Doņeckas, 15. aprīlī sākusies pretterorisma operācija.  Kramatorskā dzirdami šāvieni un sprādzieni, virs lidlauka riņķo kara lidmašīnas.

Kramatorskas lidlaukā notiekot kaujā cietušo nesot, ziņo dienesti. 

"Kramatorskā sākusies un turpinās īpašā operācija, ko pretterorisma pasākumu gaitā īsteno Ukrainas drošības dienesti," teikts Ukrainas Iekšlietu ministrijas paziņojumā. 

 Kā vakarā ziņo UKrainas mediji  apšaude Kramatorskā beigusies.

Apšaudē cietuši četri cilvēki, bet šīs ziņas ir pretrunīgas, ja  viens medijs ziņo par vienu bojāgājušo, tad savukārt  Krievijas ziņu aģentūra "Interfakss" ziņo par četriem bojāgājušajiem un diviem ievainotajiem. 

Ukrainas armijas un drošības dienestu vidū cietušo vai  bojā gājušo neesot.

 Kramatorskas kara lidlauku tagad kontrolē Ukrainas armijas daļa. Virs lidlauka nemitīgi riņķojot  trīs helikopteri, vēsta Novosti Kramatorska. Lidlauka tuvumā sapulcējušies vietējie iedzīvotāji.

Aģentūra Reuters, atsaucoties uz aculieciniekiem, ziņo, ka lidlaukā izsēdināts desants.

Jau ziņots, ka Ukrainas Drošības dienests (UDD),  Slovjanskā Krievijas bruņoto spēku vienības un bruņotās diversantu grupas, iedzīvotājiem izdalījušas  ap 1000 automātu un simtiem granātmetēju.

Kā žurnālistiem stāsta, Slovjanskas pilsētas galva Neļa Štepa, bruņoti cilvēki atveduši uz pilsētu ap 1000 automātu un simtiem granātmetēju.

"Šie "zaļie cilvēciņi" konfiscēja vietējai milicijai 400 pistoles un 20 automātus un tos izdalīja vietējiem, lai iebaidītu pilsētas iedzīvotājus," stāsta Štepa.