Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas policija sektai atņem 40 bērnus

Vācijas policija ceturtdien Bavārijā no kādas kristiešu sektas centriem aizvedusi 40 bērnus, pastāvot aizdomām, ka bērni sisti un ka pret viņiem cietsirdīgi izturējušies.

Likumsargu operācijā divos sektas "12 ciltis" centros piedalījušies vairāk nekā 100 policistu, vēsta vietējais laikraksts " Augsburger Allgemeine" un žurnāls "Spiegel".

Reidi sarīkoti pēc tam, kad tikušas saņemtas "jaunas liecības, kas norāda uz pastāvīgi notikušu cietsirdīgu izturēšanos pret bērniem no [sektas] biedru puses", sacījušas vietējās amatpersonas.

Organizācija šīs apsūdzības noraida.

Sektai, kas sevi dēvē par "garīgu brālību", arī iepriekš bijušas problēmas ar varasiestādēm, jo tā atteikusies laist bērnus valsts skolās.

Bērni tagad nodoti pagaidu aprūpē audžuģimenēs.

Sektas biedri policistiem nav pretojušies, pastāstīja aculiecinieki.

Bāriņtiesa un jaunatnes lietu birojs saņēmis "ticamu un konkrētu informāciju, uz kuras pamata bija jāsper zināmi soļi", par to, ka "bērnu fiziskā un emocionālā labklājība tikusi pastāvīgi apdraudēta".

ASV finansētā organizācija "12 ciltis" tīmeklī publicējusi šādu paziņojumu: "Mēs es esam atvērta un atklāta kopiena, kas nepiecieš cietsirdīgu izturēšanos pret bērniem nekādā formā. Mūsu bērni aug mīlestības vidē un tiek izglītoti žēlsirdības garā."