Atpakaļ uz nra.lv

Vari palīdzēt? Kundzei ar invaliditātes pensiju pietiek vien zālēm un pārtikai

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 13.maijs 2018, 19:08
 
pixabay.com
Pie "Palīdzēsim viens otram" vērsās kāda kundze no Cēsīm ar lūgumu palīdzēt, ziņo labdari.

"Veselības dēļ patreiz viņa strādāt nevar, un ar invaliditātes pabalstu naudiņa pietiek knapi pārtikai un zālēm, bet ļoti būtu vajadzīgs ledusskapis, jo citādi arī tas mazumiņš, kas tiek iegādāts pārtikai ātri bojājas. Varbūt kādam (vēlams Cēsīs, vai Cēsu tuvumā) saimniecībā ir lieks maza vai vidēja izmēra ledusskapis un to būtu gatavs ziedot šai kundzei," jautā Liesma, kura aicina ar viņu sazināties.

Avots un kontakti

Invaliditātes pensija minimālā apmērā tiek piešķirta, ja cilvēks piecus gadus pirms invaliditātes pensijas piešķiršanas nav bijis pakļauts invaliditātes apdrošināšanai.

  • I grupas invaliditātes pensijas minimālais apmērs ir vienāds ar valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kuram piemērots koeficients 1,6 (102,45 euro, invalīdam kopš bērnības - 170,75 euro),
  • II grupas invaliditātes pensijas minimālais apmērs ir vienāds ar valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kuram piemērots koeficients 1,4 (89,64 euro, invalīdam kopš bērnības 149,41 euro).
  • III grupas invaliditātes gadījumā invaliditātes pensiju piešķir valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā - 64,03 euro, invalīdam kopš bērnības - 106,72 euro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas