Atpakaļ uz nra.lv

EMOCIONĀLS VĒSTĪJUMS: Aicina palīdzēt Aijai, kura cīnās ar smagu slimību

Portāls nra.lv 5.augusts 2017, 10:36
 
Ekrānšāviņš/Facebook
Sanitāre Eva sociālajā tīklā facebook dalījusies ar emocionālu ierakstu par draudzeni Aiju, kura ir divu mazu zēnu māte un nākas cīnīties ar krūts audzēju. Sievietei nepieciešama finansiāla palīdzība audzēja uzvarēšanai.

"Pirmo reizi ar Aiju sastapos pirms 20 gadiem. Tad sekoja ilgs katrai savas dzīves dzīvojums. Līdz pagājušā gada 29. septembrī mani pārsteidza Aijas telefona zvans: ...MAN IR KRŪTS AUDZĒJS 2. STADIJĀ...

Šobrīd strādāju slimnīcā. Ikdienā saskaros ar daudz līdzīgām situācijām. Atbildēju pirmo, ko momentā sapratu: lūdzu dari visu, ko ārsti sacīs un, kad vien nepieciešams, zvani.

Taču iekšā viss nodrebēja un izskrēja cauri neizprotami spēcīgs: NĒ! TAS TĀ NEDRĪKST PALIKT! Un es Dievam vien saprotama iemesla dēļ nolēmu izdarīt visu, kas no manis atkarīgs, lai audzējs tiktu apkarots, Aija izveseļotos, puikām būtu mammīte un mums visiem joprojām būtu pieejams brīnišķīgais Aijas talants. Un es ar to domāju ne tikai unikālos mākslas darbus, bet arī skaistumu attiecībās. Domāju, ka ne viens vien no jums man piekritīs.

Kopš 29. septembra drīz būs pagājis gads. Aiz muguras daudz daudz gan smagu, gan jauku dienu. Gan tādu, kad grib uzbrukt bailes un nolaisties rokas, gan tādu, kad atkal gribas iepūst vaigos un ne par ko nepadoties.

Ir iziets cauri tradicionālajai medicīnai ar visiem tās plusiem un mīnusiem. Izbaudīta ķīmijterapija. Daudz dienas un naktis pavadītas studējot papildus iespējas gan kā apkarot slimību, gan kā uzturēt un stiprināt Aijas nu jau ne tikai audzēja, bet arī ķīmijterapijas novājināto organismu, īpaši imūnsistēmu. Ir izdots nežēlīgi daudz naudas meklējot iespēju sastapt kādu speciālistu, kurš būtu gatavs uz kaut ko vairāk par vienu maksas konsultāciju... Gribētu profesionāli iedziļināties tieši Aijas situācijā, un nebūtu jāsastopas ar absolūto konveijera sajūtu ārstēšanās procesā... Un mēs atradām. Ārpus Latvijas. Brīnišķīgu onkologu - naturopātu komandu. Tā rezultātā jau pavasarī sākām baudīt labu ārstēšanās rezultātu.

Audzēja apjoms tika daudzkārt samazināts. Pagaidām ir izdevies Aiju pasargāt no krūts noņemšanas operācijas un starošanas. Līdz rudenim ir vienošanās ar onkologiem Stradiņos, ka Aija ņem pauzi, lai nopietni strādātu pie organisma atjaunošanas un imūnsistēmas stiprināšanas. Tad tiekamies atkal un lemjam, ko tālāk!

Kopš pēdējās ķīmijterapijas pagājuši 4 mēneši. 4, 5 - 9 mēneši ir tas laiks, kad ķīmijas skartais audzējs var pēc apjoma samazinājuma atkal atsākt augšanu, turklāt daudz agresīvākā formā un veidojot metastāzes. Par to Aija ir brīdināta. Pa šo laiku bija nepieciešams neatlaidīgi strādāt pie organisma atindēšanas, vēža turpmākas apkarošanas ar dabisku preparātu un procedūru palīdzību, un imūnsistēmas sakārtošanas.

Aija to darīja. Iespēju robežās. Galvenās robežas iezīmē finanses un laiks. Diemžēl lielākā daļa procedūru, konsultāciju un preparātu maksā bargu naudu. Un prasa laika ieguldījumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:08

Jaunākās diskusijas