Atpakaļ uz nra.lv

TURAM ĪKŠĶUS: Soctīklos cer uz Vijas atveseļošanos un nokļūšanu atkal mājās

Portāls nra.lv 21.jūlijs 2017, 12:45
 
Facebook
Kā iepriekš ziņots, plaša sabiedrība iesaistījusies naudas ziedošanā smagi slimajai Vijai Amosovai, kura sirgst ar vēzi un nav iespējas veseļoties Latvijā. Līdzcilvēki vienā dienā saziedoja 60 000 eiro sievietes ārstēšanai Izraēlai. Joprojām tiek pausts atbalsts drīzai Vijas atlabšanai, lai viņa nonāktu mājās pie savām meitiņām.

Vijai ģimenē aug vienu mēnesi un dažas dienas vecā meitiņa Lote un 1 gadu 8 mēnešus vecā Lauma. Kopš Lotes gaidību septītā mēneša Vijai bija regulāra vemšana, ko mediķi norakstīja uz grūtniecības toksikozi. Vijas meitiņa pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību, jo Vija bija novārgusi un pēc mazulītes piedzimšanas svēra vien 43 kilogramus.

Mediķi mierināja, ka bērniņš vairs nespiež kuņģi, nemitīgā vemšana pāries un pašsajūta uzlabosies. Tomēr tā nenotika un Vija izlēma veikt kuņģa pārbaudi - endoskopiju, kas atklāja šokējošu diagnozi - ļaundabīgu kuņģa audzēju.

Nekavējoties Viju ievietoja slimnīcā, kur steidzami tika uzsāka barošana caur sistēmu, jo Vija jau varēja nomirt no bada. 28. jūnijā tika veikta operācija, kuras laikā konstatēts liels, neoperējams audzējs, kas izpleties pa visu kuņģi. Vijai tika ievietota stoma, lai tādējādi nodrošinātu pārtikas uzņemšanu. Divas dienas vēlāk nāca nākošais šoks. Ārstu konsīlijs nozīmēja Vijai tikai simptomu mazinošu terapiju ģimenes ārsta uzraudzībā. Vijai ieteica doties mājās un samierināties ar šo likteņa triecienu, pavadīt pēdējās dienas kopā ar saviem mīļajiem, jo ārstēšana nav iespējama.

Ar radu un draugu palīdzību Vijai tika meklētas ārstēšanas iespējas ārzemēs. Tika pieņemts lēmums doties uz Hadassah Universitātes slimnīcas kuņģa un zarnu onkoloģijas nodaļu Izraēlā un veikt tur piedāvāto ķīmijterapiju, pēc tās, audzējam samazinoties - operāciju.

Nākamajā dienā, kad bija saziedoti jau 60 000 eiro, Vijas vīrs paziņoja, ka pagājusi pirmā nakts, kad viņa sieva nav vēmusi un cerība saglabājas viņai atlabt.

Notikušais aizkustinājis daudzus un tiek vēlēta atveseļošanās jaunajai sievietei.

Ikviens, kurš var kaut nedaudz palīdzēt, lūgts ziedot šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas