Atpakaļ uz nra.lv

Nedienas kādā daudzstāvu mājā Rīgā; cilvēki izmisumā

Līga Nestere 18.jūnijs 2018, 7:05
 
F64/attēlam ir ilustratīva nozīme
Tarakāni apsēduši kādu māju Rīgā, Ieriķu ielā. Mājas iedzīvotāji izmisumā, jo neredz galu cīņai ar nešpetnajiem un nelūgtajiem ciemiņiem, ziņo raidījums "Bez Tabu".
Kad ēkā ierodas “Bez Tabu”, redzams, ka kāpņu telpa, sākot jau no pirmā stāva, ir pilna ar beigtiem tarakāniem. Vieni samīti, citi nobeigušies, jo kāpņu telpā daudzos stūros saliktas tā sauktās indēšanas mājiņas.
Mājas iedzīvotāji norāda uz vienu dzīvokli, kur meklējams sinantropu midzenis.
Uzņemtajos video tiešām redzams, ka kukaiņi naktīs visvairāk ir tieši ap attiecīgā mājokļa durvīm. Kaimiņi konkrēto dzīvokļa iemītnieci dēvē par "krājēju" - istabās nav vietas, kur apgriezties.
Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes vadošais pētnieks Voldemārs Spuņģis skaidro, ka principā vienīgais risinājums ir attiecīgo vietu iztīrīt. Tikmēr tā būs vienīgi cīņa ar sekām.
Tikmēr ”Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāvis Krists Leiškalns norāda: "Šajā gadījumā ir jāņem vērā kopīpašnieku iespējas vienoties par to, ka šāda veida dezinsekcija tiek veikta arī konkrētajā īpašumā.”
Tas nozīmē, ka pārējiem mājas iedzīvotājiem jānāk kopā uz sapulci, uz to jāsauc arī attiecīgā dzīvokļa īpašnieks un jāvienojas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:06

Jaunākās diskusijas