Atpakaļ uz nra.lv

Sašutis iedzīvotājs: Jūsu romantiskais brīdis kādam var beigties bēdīgi

tautaruna.lv 6.jūnijs 2018, 7:00
 
EPA/ SCANPIX
Jau vairākus gadus Latvijā populāras ir tā dēvētās laternas. Ne reizi vien diskutēts par to, cik tās patiesībā mēdz būt bīstamas. Arī šoreiz kāds sociālā tīkla facebook lietotājs pastāstījis, ka tikai laimīgas sagadīšanās dēļ šādu laternu palaišana karstā laikā nebeidzās ar patiešām lielu traģēdiju.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests(VUGD) jau pirms dažiem gadiem rosināja šo "debesu laternu" aizliegšanu, norādot, ka cilvēkam, atrodoties uz zemes, nav nekādas kontroles pār to, kur šis aizdedzinātais priekšmets aizlidos. Sarunā LTV raidījumā "Rīta panorāma" VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Dzintars Lagzdiņš reiz uzsvēra, ka laternās ir degšanas avots. "Atliek tikai tikt klāt pie konstrukcijām - vai tas ir mežs vai māja, vai bēniņos vai kādā balkonā iekšā. Ja tur ir degtspējīgi materiāli, tad paiet īss laiks un ugunsgrēks ir klāt," norāda speciālists.

Arī kāds sociālā tīkla facebook lietotājs jūnija sākumā pārliecinājies, cik šīs laternas var būt patiesi bīstamas.

"Jūsu romantiskais brīdis kādam var beigties ne īpaši priecīgi un romantiski. 3 šādas laternas atradu savā kviešu laukā. Jāpriecājās, ka to brīnumu neiepūta mežā."

Pirms laternu palaišanas debesīs būtu jāņem vērā arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālistu sniegtā informācija. Piemēram, šobrīd mežos Latvijā saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība, tāpēc šādu priekšmetu izmantošana var izrādīties sevišķi bīstama un apkārtējai videi nodarīt lielu kaitējumu. Šomēnes vien Latvijā izdeguši 49,16 hektāri meža.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas