Atpakaļ uz nra.lv

Ādažu iedzīvotāji sašutuši par ainām, kas paveras pie tuvējās DUS

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 7.maijs 2018, 7:00
 
Ekrānšāviņš, raidījums "Bez Tabu"
Piemēslotas, piekakātas un izbraukātas ceļa malas. Apstāšanās un stāvēšana vietās, kur to nedrīkst un tā, ka vietējie iedzīvotāji netiek uz saviem īpašumiem. Ādažu iedzīvotāji pieprasa beidzot tikt galā ar tur esošās degvielas uzpildes stacijas ”Circle K” klientiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Degvielas uzpildes stacija atrodas Tallinas - Rīgas, vai Rīgas - Tallinas šosejas malā Ādažos. Teritorijā izbūvēts gana liels stāvlaukums, kuru ļoti iecienījuši tālbraucēji šoferi, kuriem noteikts, ka ik pa brīdim ir jāatpūšas, lai brauciens būtu drošs.

Raidījuma skatītāji iemūžinājuši daļu cūcību, kuras redzamas ceļa malā. Cilvēku fekālijas, urinēšanas pārpalikumi utt. Tā viena bēda. Otra, vakaros un nakts stundās tālbraucēji savus gruntīgos spēkratus uz piebraucamā ceļa saliek tā, ka apkārtējo īpašumu saimnieki netiek klāt savai zemei.

”Ādažu pašvaldības policija nesoda šos šoferus, ”Circle K” pārstāvji atsakās risināt jautājumus un uz vairākkārtējiem iedzīvotāju lūgumiem satikties un pārrunāt situāciju, lai rastu risinājumu, nereaģē jau mēnesi," apgalvo Ādažu iedzīvotājs.

Vietējo likumsargu priekšnieks Oskars Feldmanis noraida jebkādus apvainojumus par to, ka pašvaldības policija grēkāžus nesoda. Tiekot darīts viss, lai uzpildes stacijas apkaimē ieviestu kārtību. ”Attiecīgā vieta ir iekļauta ekipāžu patrulēšanas maršrutā. Puiši tur piebrauc bieži. Ja viņi redz, ka kāds apstājies neatļautā vietā, šoferim palūdz auto pārdzīt citur, ja nereaģē, tad rakstam soda kvītis. Un tādu nav mazums,” apgalvo pašvaldības policijas priekšnieks.

Līdz šim sūdzības bijušas tikai par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Par to, ka vadītāji piecūko citam piederošu teritoriju, nē. ”Circle K Latvia” sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Stūre "Bez Tabu" skaidro, ka pie viņiem ir vērsusies viena īpašuma īpašniece. Viņas zemes gabals robežojas ar degvielas uzpildes stacijas teritoriju.
Uzņēmuma pārstāve sola, ka kompānija no savas puses vēl uzliks papildus informatīvās zīmes, lai katram būtu skaidrs, kur var apstāties un izbaudīt atpūtas laiku. Papildus tiks izvietotas atkritumu urnas, lai pēc iespējas mazinātu apkārtējās teritorijas piedrazošanu.
Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas