Atpakaļ uz nra.lv

Kas tā par attieksmi? Bērnu slimnīcā ārsts nepamana meitenei lūzumu

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 2.maijs 2018, 9:25
 
F64
Bērnu slimnīcas ķirurgs nav pamanījis, ka 13 gadīga meitenei lauzta roka un palaiž viņu mājās, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Kā stāsta cietušās mamma, ierodoties slimnīcā, sāpošajai rokai veikta rentgenogrāfija. Pēc brīža slimnīcas koridorā iznācis dakteris, kurš sācis sāpošo roku spaidīt.

Kā norāda mamma, 13 gadus vecā meitene iebļāvusies, taču tas dakterim nav licies aizdomīgi. Viņš, neko sīkāk nepaskaidrojot, aicinājis doties pie māsiņas, lai uzliktu pārsēju.

Nepārejot sāpēm, nākamajā dienā mamma no Pierīgas atkal devusies uz Bērnu slimnīcu, lai saņemtu rentgena izrakstu.

”Otrā dienā atbraucam un redzam, ka skaidri un gaiši rakstīts - lūzums. Aizejam pie ārsta, kurš brīnās, kur bijām dienu iepriekš. Teicu, ka bijām tepat Bērnu slimnīcā, taču apskati veica cits ārsts. Viņi rādīja rentgenu un teica, ka skaidri un gaiši var redzēt lūzumu.”

Mamma ir vīlusies bērnu slimnīcas ķirurgā, kurš ,apskatot rentgenu, nav pamanījis lūzumu un licis meitenei visu nakti mocīties sāpēs. Bērnu slimnīcas pārstāve Vita Šteina norāda, ka ķirurgs savus pienākumus izpildījis daļēji. No medicīniskā viedokļa raugoties, pārkāpumi neesot konstatēti, taču ārsta attieksme nav bijusi pieņemama.

”Ja gada laikā ir 2 disciplinārie sodi, var lemt par atbrīvošanu no amata. Par šo gadījumu visdrīzāk tiks piešķirts disciplinārais sods,” stāsta slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Slimnīcas vadība vēl lems vai pārtraukt darba attiecības ar pieminēto bērnu ķirurgu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:16

Jaunākās diskusijas