Atpakaļ uz nra.lv

Linda Mūrniece: Vai arī NVA iesaistījusies cīņā pret uzņēmējiem?

Portāls nra.lv 21.aprīlis 2018, 17:50
 
F64
Uzņēmēja, viesnīcas "Roma" vadītāja Linda Mūrniece ir neizpratnē un sociālājā vietnē facebook taujā - arī Nodarbinātības valsts aģentūra iesaistījusies cīņā pret uzņēmējiem?

"Katru vasaru Hotel Roma piedalās projektā, pieņemot darbā skolēnus un dodot viņiem iespēju iegūt pieredzi un nopelnīt naudiņu. Pēdējo piecu gadu laikā vairāk nekā simts bērni ir strādājuši pie mums un daudzi no viņiem kļuvuši par mūsu kolektīva sastāvdaļu, jo atgriežas atkal un atkal.

Lai piedalītos šajā projektā, jāizpilda ļoti daudz priekšnoteikumu. Skaidrs arī, ka tā nav nekāda izprieca mūsu darbiniekiem, jo pret bērniem jāizturas ļoti uzmanīgi un daudzos darbiņus viņiem vispirms jāiemāca.

Protams, iegūstam papildus darba rokas, bet galvenā doma tomēr vienmēr bijusi - atbalstīt jauniešus un dot viņiem iespēju iegūt pieredzi.

Šogad, šķiet, šādā projektā nevarēsim piedalīties. Tiklīdz izkarojām terasi, uzzinājām, ka arī par šo projektu "karojam". Viens no pamatnoteikumiem - jābūt nomaksātiem nodokļiem līdz 16.datumam. Mēs to vienmēr ievērojām un arī aprīlī nodokļi līdz tai dienai bija nomaksāti. VID sistēmas kļūdas dēļ tie "nesalikās" visās ailītēs vajadzīgajā datumā, bet gan 19. aprīlī. VID atvainojās, mēs paskaidrojām situāciju Nodarbinātības valsts aģentūrai, kas izskata šos projektus. Tomēr - NĒ! Projekta mums nebūs, jo NVA strādā "principiāli" cilvēki - nebija VID sistēma kārtībā 16.datumā, 19.datumā viss par vēlu....

Pagājušajā gadā nodokļos Hotel Roma samaksājusi vairāk nekā 400 000 eiro. Katru gadu bērniem pietrūkst darba vietu, kur strādāt vasarā. Uzņēmējiem pārmet, ka neaktīvi iesaistās bērnu nodarbinātībās projektos.

Mēs darba rokas atradīsim. Tikmēr tie vairāk nekā 30 bērni, kuri šovasar rēķinājās ar darbu pie mums, NVA bezjēdzīgas birokrātijas vai ļaunprātības dēļ paliks bez darba," raksta Linda Mūrniece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas