Atpakaļ uz nra.lv

Sieviete apgalvo, ka VID nekaunīgi uzdzīvojuši viņas bārā

Portāls nra.lv 14.aprīlis 2018, 20:50
 
F64
Kāda sieviete brīdinājusi par Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, kuri itkā, izmantojot dienesta stāvokli, uzdzīvo kafejnīcās.

Viss sācies ar kādas sievietes, Sandras, paziņojumu Facebook, kur viņa aicina ''uzņēmējiem būt modriem''. Jāatzīmē, ka profils, kur sākotnēji tika publicēts zemāk redzamais ieraksts, vairs sociālajā tīklā nav atrodams.

Sieviete raksta, ka šie trīs VID darbinieki - divi vīrieši un viena sieviete - kā klienti ēduši šašliku un dzēruši alu, bet tad, ap pl. 21:30, uzrādījuši savas apliecības. 12.aprīlī viņi esot ieradušies atkal un ''ar prieku noņēma kases aparātu''.

''Vai tiešām tie cilvēki, kas godīgi strādā un pelna paši saviem spēkiem ir vislielākie noziedznieki?'' jautā Sandra, kura esot invalīde.

Ekrānšāviņš

VID drīz vien reaģējuši uz minēto informāciju, skaidrojot, ka tā neesot patiesa.

''VID inspektori, pildot savus darba pienākumus, uz konkrēto uzņēmumu tematiskajā pārbaudē devās saskaņā ar dienesta rīcībā esošo informāciju - kafejnīca kases aparātu izmanto tikai līdz pulksten 17.00. Pēc tam līdz darba laika beigām, proti, 23.00, to izslēdz. Uz šādiem apstākļiem mēs nevaram atļauties nereaģēt,'' norāda Ieņēmumu dienests. ''Lai pārbaudītu, vai par pirkumu tiek izsniegts čeks, mūsu darbinieki veica divus kontrolpirkumus, par otro pirkumu darījums netika reģistrēts kases aparātā. Pārbaudē tika arī konstatēts, ka kafejnīcā pārdod alkoholu bez akcīzes markām. Šādos gadījumos tiek rakstīts “Mantu un dokumentu izņemšanas protokols administratīvā pārkāpuma lietā”, kas acīmredzami sadusmoja kafejnīcas darbiniekus.''

VID atklāj, ka viss notikušais nemaz neesot pagājis bez starpgadījumiem - tie bijuši vairāki: ''Diemžēl pārbaudes laikā mūsu darbiniekiem nācās uzklausīt ne tikai apvainojumus, bet arī piedzīvot uzbrukumu no uzņēmuma pārstāvjiem. Pārdevēja mūsu inspektoram norāva brilles un tās salauza. Tāpat tika saplēsts arī protokols. Valdes loceklis mūsu inspektoru izstūma no kafejnīcas teritorijas. Tad, kad inspektors devās prom, uzņēmuma pārstāvis no mugurpuses viņam iesita pa galvu. Pēc šī incidenta izsaucām policiju, ir uzsākts kriminālprocess.''

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:37

Jaunākās diskusijas