Atpakaļ uz nra.lv

Tukumā atmasko "aizdomīgu" picēriju

Portāls nra.lv 5.aprīlis 2018, 7:06
 
F64
Tukumā esot picērija, par kuru baumo, ka ka tur ”viss notiek” ne īsti pēc likuma burta, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Kā vēsta raidījums, Tukumā nesen parādījies uzņēmums, kurš cep un tirgo picas. Cepšana notiek privātmājas otrā stāva dzīvoklī neatbilstošos apstākļos. Bez reģistrēta uzņēmuma, bez kases aparāta, bez čekiem. Produktus pērk veikalā, nevis slēdzot līgumus ar piegādātājiem. Picas tirgo tikai pēc pasūtījuma, ar piegādi.

Žurnālisti veica eksperimentu - pasūtīja picu. Uz zvanu atbild sieviete, pieņem pasūtījumu un saka, ka pēc minūtēm divdesmit kārotais ēdiens tiks piegādāts. Pēc neilga brīža no sētas izbrauc arī aprakstītais spēkrats, ar kuru piegādā ēdmaņu. Sekojam tam. Nosauktā adrese nav tālu.

Meitenes izraksta stingrās uzskaites kvīti. Tad filmēšanas grupa atklāj, ka tas ir kontrolpirkums un ka klienti patiesībā ir žurnālisti. Sievietes atsaka ielaist telpās, kur tapina ēdamo. Pie stūres sēdošā sieviete zvana priekšniekam, kurš, kā izrādās, ir Rīgā. Atbilde nemainās, iekšā telpās nelaidīs, jo ceptuvē nepiederošie ieiet nedrīkst, topošās ēstuves telpas nav pabeigtas.

Pēcāk, palūkojot publiski pieejamos reģistrus, noskaidrojas, ka attiecīgajā adresē ir reģistrēts uzņēmums, kura darbības veids ir maizes, svaigi ceptu mīklas izstrādājumu un kūku ražošana.

Uzņēmuma nosaukums lasāms arī PVD reģistrā. Kā saka PVD pārstāve Tatjana Marčenkova: ”Uzņēmums ir tikko reģistrējies. Tas noticis 29. martā. Tieši pirms Lieldienām.”

Dīvaini, bet “Bez Tabu” kontrolpirkums arī tika veikts 29. martā, savukārt blāvā čeka noplēstajā stūrī ierakstīts 28. marts, informācija par picu cepšanu un piegādi ir saņemta 24. martā. Iespējams, tas var liecināt par to, ka līdz galam viss nav bijis likumīgi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas