Atpakaļ uz nra.lv

Pamatīga krāpniecība! Firma izvairās seniorei atgriezt naudu

Portāls nra.lv 4.aprīlis 2018, 15:36
 
Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"
”Jauna tehnoloģija no Taivānas sagrauj dzirdes aparātu tirgu!” – reklāmu ar šādu pārdrošu saukli laikrakstā janvārī uzgāja Daces kundze no Cēsīm. Viņu iekārdināja milzu atlaide - no 230 uz 69 eiro. Izrādījās, ka ierīce ir nelietojama, bet samaksāto naudu vairs seniore nespēj atgūt, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Dace veica pasūtījumu un pēc dažām dienām dzirdes pastiprinātāju piegādāja līdz namdurvīm. Reklāmā ne vārda par to, cik stundu ierīce lietojama pēc uzlādes. Arī klientu apkalpotājs neesot sniedzis sīkāku informāciju, vien pieņēmis pasūtījumu. Saņēmusi dzirdes pastiprinātāju, uz iepakojuma izlasa - darbojas desmit stundas, instrukcijā rakstīts, ka sešas, bet realitātē vēl mazāk - piecas stundas, vēsta raidījums.

Sieviete atkārtoti zvanījusi klientu apkalpotājam, lai informētu, ka vēlas atgūt samaksāto naudu. ”Es zvanīju kādas trīs reizes! Man atbildēja, ka viņi neko par to nezina. Viņi, redz, tikai pieņem pasūtījumus, teica, lai raksta uz e-pastu,” Dace stāsta "Bez Tabu". Arī elektroniski nosūtīto pieprasījumu tirgotāji ignorējot, vien, ka vēstule jāsūta uz citu elektronisko pasta kastīti, nevis to, kas norādīta reklāmā.

Sarunā "Bez Tabu" žurnālists, kurš uzdodas par Daces mazdēlu. Vaicāts, kā rīkoties vientuļiem pensionāriem, kuriem nav piekļuves datoram un internetam, lai saņemtu naudu, klientu apkalpotājs samulst un saka: ”Vientuļš pensionārs? Nu, tad… Nu, es nezinu. Tādas situācijas, es atvainojos, vienkārši nav bijušas. Es nevarēšu uz tādu jautājumu jums atbildēt. Es nezinu.”Pēc tam, kad žurnālists atklāj, ka pārstāv TV raidījumu, persona steigšus atvadās un pārtrauc telefonsarunu.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāve saskata pārkāpumus preces reklamēšanā: reklāmas ir maldinošas, pievienotas viltus atsauksmes, tāpat nav norādīts, kas pārdod preci. Tagad uzsākta lietvedībai, lai noskaidrotu, kas ir šo reklāmu izvietotāji, un vai tie saucami pie atbildības. Komersants, kas tirgo dzirdes aparātus, no kuriem vienu ”iesmērējis” arī Dacei no Cēsīm, reģistrēts Āfrikas piekrastes Komorosas salu arhipelāgā.

Izrādās kvalitatīvs dzirdes aparāts maksājot pat vairākus simtus, nevis 69 eiro. Ierīce, ko iegādājusies Daces kundze ir skaņas pastiprinātājs. Šādu iekārtu tirgošanu neviens neuzrauga, cena ir zemāka nekā dzirdes aparātiem. Paklausot skaļai reklāmai, cilvēks riskē ar savu dzirdi, un bēdīgā iznākumā var vainot pats sevi. Turpretī medicīniskās ierīces - dzirdes aparāti - tiek verificēti, izsniegti vien pēc dzirdes pārbaudēm. To tirgošanai izsniedz licences, vēsta raidījums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:53

Jaunākās diskusijas