Atpakaļ uz nra.lv

Divi puikas otrdien Rīgā ielūzuši ledū, jo sekojuši zem tā ieraudzītai zivij

Portāls nra.lv 4.aprīlis 2018, 14:52
 
Ilustratīvs attēls / AFP / Scanpix
3. aprīlī neilgi pirms pulksten 17.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par diviem pusaudžiem, kuri netālu no Balasta dambja bija uzkāpuši uz ledus. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā autopatruļa.

Ņemot vērā, ka vairs neveidojas pietiekami izturīga ledus kārta, apsekoti Daugavas krasti. Netālu no norādītās adreses ievēroti divi jaunieši, kuri atbilda ziņotāju sniegtajam aprakstam. Zēni līdz viduklim bija izmirkuši, tāpēc izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Mediķi konstatēja, ka 12 un 13 gadus vecajiem pusaudžiem hospitalizācija nav nepieciešama.

Bērni skaidroja, ka uz ledus uzkāpuši, jo caur plāno ledu ieraudzījuši zivi un tai sākuši sekot līdz ielūzuši. Abiem izdevies pašu spēkiem tikt krastā. Vienlaikus par notikušo informēti jauniešu vecāki, kuriem lūgts ierasties notikuma vietā ar sausām maiņas drēbēm. Tikmēr zēni ieaicināti operatīvajā transportlīdzeklī sasildīties.

Pēc neilga laika notikuma vietā ieradās abu pusaudžu mātes, kurām zēni nodoti. Veiktas preventīva rakstura pārrunas par iespējamām sekām, kā arī normatīvajos aktos paredzēto atbildību gan bērniem, gan vecākiem.

Jāpiebilst, ka no šodienas, 4.aprīļa, ir spēkā aizliegums atrasties uz visu Rīgas administratīvajā teritorijā esošo iekšzemes publisko ūdeņu ledus, tai skaitā arī piegulošās jūras piekrastes ledus. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par šo prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas