Atpakaļ uz nra.lv

Zemkopības ministrijas ēkā parādās dūmi, bet trauksmes signalizāciju izslēdz

Portāls nra.lv 30.marts 2018, 10:21
 
F64
Kāds Zemkopības ministrijas darbinieks vērsies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu") pastāstot par kādu mulsinošu gadījumu ministrijas ēkā.

Darbinieks raksta, ka ēkā izcēlās piedūmojums, taču darbinieki savas darbavietas nepameta. Viņaprāt, kāds paspēja izslēgt ugunsgrēka signalizāciju reāla piedūmojuma situācijā.

"28. martā, tikai dažas dienas pēc ugunsgrēka traģēdijas Krievijā, tepat Latvijā Zemkopības ministrijas ēkā notiek šāds gadījums mulsinošs gadījums. Strādājot šajā ēkā ,izdzirdu, ka gaiteņos ieslēdzas dūmu nosūcēji (parasti kopā ar ugunsdzēsības trauksmi, bet ne šoreiz). Trauksmes neseko, cilvēki sāk ģērbties, bet darbavietas nepamet. Šāda situācija ilga aptuveni 20-30 min.

Darba pienākumu ietvaros ar liftu nobraucu uz 2. stāvu, kur pamanu nelielu, bet acīmredzamu piedūmojumu un skraidām apsargus. Nolemju drošības pēc pamest ēku, nokāpju uz 1. stāvu, bet tur piedūmojums jau krietni stiprāks un pamanu staigājam ugunsdzēsējus. Izejot laukā, ieraugu 4 ugunsdzēsēju auto un ātro palīdzību. Ieraugu arī nelielu cilvēku bariņu. Kad nostājos blakus, dzirdu, ka daži stāvu atbildīgie tomēr nolēmuši neriskēt un evakuēt savus stāvus, lai pēc tam nav jāuzņemas atbildība, ja kas tomēr notiktu.

No šīs situācijas secināms, ka trauksme tomēr bijusi reāla, tāpat kā piedūmojums pirmajā un otrajā stāvā. Tātad kāds paspējis izslēgt ugunsgrēka signalizāciju reāla piedūmojuma situācijā!”

Jautājums, vai tiešām šādās situācijās tas ir pieļaujams, un vai viens apsargs var uzņemties atbildību par visas ēkas darbiniekiem? Priekš kam divas, trīs reizes gadā tiek rīkotas mācības, ja viens cilvēks reāla apdraudējuma situācijā var vienkārši izslēgt signalizāciju? Diemžēl pēc šīs situācijas turpmāk jutīšos nedroši šajā ēkā. Paldies tiem atbildīgajiem, kas tomēr izlēmuši neriskēt un evakuējuši savus stāvus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas