Atpakaļ uz nra.lv

FOTO: Ja gribēs, pat ar zābaku pabakstīs! Iedzīvotāji traucē ronēnus Ventspilī

Portāls nra.lv 22.marts 2018, 10:41
 
Aivars Ķesteris
Sociālajos tīklos Ventspils iedzīvotāji dalās ar fotogrāfijām, kurās pozē ar mazajiem ronēniem. Roņu mazuļi pēdējās dienās gozējas uz piekrastes ledus. Izrādās, ka dzīvniekiem tuvoties nevajag, taču ne visi kuri dzenās pēc skaistajām bildēm to saprot.

Lorete lūdz aizdomāties cilvēkus, kuri pat ronēnus cenšas baro un tuvojās ar suņiem. "Šodien cilvēki izdarīja precīzi visu, ko nevajadzētu darīt, ja pludmalē ir ronēni.

Gan glaudīja, gan baroja ar zivīm, gan gāja garām ar suņiem, gan klupdami centās tikt tuvāk par tuvu. Brīdī, kad bērni skrēja klāt, sapratu - vecākiem ir pofig. Mediji var likt jebkādu info, ko darīt/nedarīt, bet, ja tā vecmāmuļa ar flīzi (lasīt - planšeti) gribēs nofotogrāfēt mazbērnu, tad viņa to arī izdarīs.

Ja bērns gribēs ar zabāku pabakstīt, tas arī tiks izdarīts. Biju, redzēju, atļaujos tā teikt. Skaidrs, 50 metri cilvēkam ir pārāk liels attālums, lai apbrīnotu roņu mazuļus, bet varbūt šī ir kolosāla iespēja bērniem parādīt, kas ir binoklis? Vai iemācīt, cik, piemēram, ir 10 vai 15 metru liels attālums? Varētu teikt - ne mans krasts, ne mani ronēni, bet, sorī, šis, kā vakar padsmitnieces sporta ģērbtuvē teica - baigi izbesī," satraukta Lorete.

Saistībā ar roņu parādīšanos Ventspils pilsētas pludmalē, Ventspils pilsētas pašvaldības policija jau veic un turpinās apsekot pludmali, kā arī sniegs papildus nepieciešamo informāciju iedzīvotājiem, kā jārīkojas, ja tiek sastapti roņi, vēsta Ventspils pašvaldība.

Savukārt Montas ģimene uztraucas par roņu mazuļu drošību.

"Es un mana ģimene uzskata, ka šiem savvaļas dzīvnieciņiem ir nepieciešama apsardze, jo 90% no līdzcilvēkiem nepildīja noteikumus, kas minēts informācijas stendos.

Cilvēki ir gatavi ronēniem uzkāpt virsū, lai tikai iegūtu ārkārtīgi svarīgi fotogrāfiju, baksta un priecājas, ka mazulis sakustas, nedomājot ka varbūt viņam ir bail. Un vai Jus visi tiešām domājat, ka šos mazuļus visas dienas garumā mamma spēj apciemot vai pabarot, ja tur nepārtraukti ir cilvēki?" raksta Monta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:55

Jaunākās diskusijas