Atpakaļ uz nra.lv

Skolās bērniem aizliedz kādu saukt par ''labāko draugu'', jo tas varot aizvainot citus

Portāls nra.lv 14.februāris 2018, 11:15
 
F64
Lai arī Latvijā bērnu starpā kāda uzskatīšana par ''labāko draugu'' ir normāla parādība, izskatās, ka drīz tam liks punktu.

Ideja izglītības iestādēs bērnu vidū kultivēt to, ka nedrīkst kādu saukt par ''labāko draugu'', radusies Lielbritānijā, bet tagad uzņem apgriezienus arī ASV, informē CBS.

Šī aizlieguma pamatā esot tas, ka ja divi bērni ir ''labākie draugi'', citi klasbiedri varot justies atstumti un aizvainoti.

Psihologi uzskata, ka tā ir intriģējoša taktika, tomēr tāpat norāda, ka nevar atturēt divus jebkura vecuma cilvēkus no ciešākas draudzības nekā ar citiem.

Tomēr šo realizējot, iespējams panākt, ka bērni izveido plašāku draugu loku, apgalvo inciatori. Proti, noslēgtības vietā mudināt uz atvērtību.

Viņi min piemērus, kad bērnam nav labākā drauga un viņš jūtas aizvainots no pārejo puses, tādēļ šādas situācijas esot jānovērš. Piedevām, draudzējoties tikai ar vienu bērnu, laika gaitā viņi var atsvešināties un cilvēks paliek vientuļš.

Visbeidzot, pieaugušo pasaulē šī nenoslēgtība palīdzēšot, jo ne darba vidē, ne piemēram sportošanā nebūs saskarsme tikai ar vienu ''draudziņu''.

''Mēs bērnus mudinām uz laipnību, vienam pret otru, kā arī redzēt, kas notiek, kad viņi nav laipni pret visiem,'' spriež eksperti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas