Atpakaļ uz nra.lv

Labāk nekur nebraukt?! Pārītim atvaļinājumā pludmales kūrortā kājās ieperinās parazītiski tārpi

Portāls nra.lv 31.janvāris 2018, 12:12
 
EPA / Scanpix
Pagalam nelāgi beidzies atvaļinājums kādam pārim, kuri atgriežoties mājās atklājuši, ka tikuši pie parazītiem.

Savā sociālā tīkla Facebook profilā par to brīdinājusi kanādiete Keitija Stīvensa, par kuras piedzīvoto rakstījuši arī pasaulē ietekmīgākie mediji.

''Kad ceļojiet uz kādu tropisku vietu, esiet uzmanīgi smiltīs un velciet apavus,'' iesaka 22 gadus vecā sieviete, kura ar savu pusi atvaļinājumu aizvadījuši Dominikānas republikas Puntakanā.

Atgriežoties mājās, viņi atklājuši, ka kājās iemetušies tārpi... Pareizāk sakot, viņu kājas niezējušas jau ceļojuma laikā, bet viņi nosprieduši, ka iekoduši kādi kaitēkļi.

Tomēr jau pēc dažām dienām kļuvis daudz ļaunāk, pēdām sāpīgi uztūkstot un metoties izsitumiem. Viss kļuvis tik slikti, ka vairs nav bijis pat iespējams vilkt zeķes vai apavus - nācies pārvietoties uz kruķiem...

Konkrētie tārpi mītot suņu, kaķu un citu dzīvnieku izkārnījumos. Pēc dzīvnieku darīšanām, tārpi nonāk smiltīs un kad ar tām saskaras cilvēka ēda, parazīti caur to izurbjas.

Lai arī šie tārpi neizdzīvo ilgāk par sešām nedēļām, tas tāpat ir ļoti nopietns brīdinājums uzmanīties un basām kājām nestaigāt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas