Atpakaļ uz nra.lv

Cik nopietni cietuši Ziemeļu forti Liepājā un, vai droši tur atrasties?

Portāls nra.lv 10.janvāris 2018, 17:11
 
Jānis Vecbrālis, F64 Photo Agency
Kā iepriekš ziņots, vētras dēļ jūra aptuveni par 10 metriem nograuzusi krastu un nopietni sabojājušas Ziemeļu fortus, taču apmeklētāji, lai postažu redzētu savām acīm, turpu plūst straumēm, vēsta portāls liepājniekiem.lv.

Portāls ziņo, ka liepājnieki un viesi, lai aplūkotu jūras izgrauzto krastu, nopietni apdraud savu veselību un pat dzīvību.

Krastu pie fortiem pie vēja ģeneratora gan izpostījusi smagi. Krasts nogruvis un jūrā ieskalots aptuveni 10 metrus - aiz fortiem vairs nav ne stāvkrasta, ne pludmales, viļņi skalojas tieši pret vēsturiskajām būvēm. Vairākas no tām jau sagāzušās, zeme daudzviet ieplaisājusi, ziņo liepājniekiem.lv.

Lai cilvēki neapdraudētu sevi, jau piektdien,ar lentām tika norobežotas bīstamākās vietas gan fortos pie Kureliešu piemiņas zīmes, gan fortos pie vēja ģeneratora.

Diemžēl apmeklētāji ir pārgalvīgi. Daudzviet lentas jau sarautas, bet daudzviet cilvēki tās ignorē - iet aiz lentām. Turklāt līdzi ņem mazus bērnus.

Pilsētas pašvaldībā informēja, ka piektdien pie Ziemeļu fortiem pie vēja ģeneratora, kur ir lielākā bīstamība, dežūrējusi Pašvaldības policijas patruļa. Pašvaldībā norādīja, ka policija pastiprinātu uzmanību šai vietai pievērsīs arī turpmāk.

Avots: liepajniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas