Atpakaļ uz nra.lv

Glābēji skaidro, kādēļ nodega Kuldīgas svētku egle; apsaimniekotāji nepiekrīt

Portāls nra.lv 3.janvāris 2018, 14:53
 
Ekrānšāviņš
Kā iepriekš ziņots, Jaungada dienā Kuldīgā nodega svētku egle. Glābēji secinājuši, kas varētu būt izraisījis lielās liesmas, kuras praktiski "aprija" Ziemassvētku egli.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka iemesls varētu būt elektroierīču īssavienojums. Izsaukums saņemts 1. janvārī 19.20, kad egle jau bijusi liesmās. Dzēsēji konstatējuši, ka deg 10 kvadrātmetri, un ugunsgrēks likvidēts četrās minūtēs, vēsta "Kurzemnieks".

Kā zināms "Kurzemniekam", videonovērošanas kamerā Pilsētas laukumā redzams, ka pirms egles aizdegšanās pie tās redzami divi jaunieši. Valsts policija noskaidro apstākļus, pārbauda faktus un neizslēdz nevienu no iespējām.

SIA Kuldīgas komunālie pakalpojumi (KKP) būvniecības un remonta daļas vadītājs Elviss Viļumsons pārliecināts, ka no īssavienojuma egle nevarēja aizdegties ar tādu liesmu. „Tur elektroinstalācija nebija tik apjomīga. Kaut kas varēja sakust vai gruzdēt, bet koks bija slapjš. Spriežot pēc tā, cik lielas liesmas, tā noteikti bijusi ļaunprātīga dedzināšana,” viņš uzskata un piebilst, ka sadeguši arī visi rotājumi - tie vairs nav izmantojami.

Vakar KKP darbinieki egli aizveda.

Kuldīgas novada pašvaldība Valsts policijai rakstīs iesniegumu par zaudējumiem - pēc sākotnējām aplēsēm tie ir vairāk nekā 2500 eiro.

Avots: kurzemnieks.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas