Atpakaļ uz nra.lv

Neticami! Veikalā pārdod egles podiņos, kurām nocirstas saknes

Portāls nra.lv 23.decembris 2017, 16:21
 
Ekrānšāviņš/Raidījums "Bez tabu"
Veikalā ”Depo” tirgo egles podiņos, kuras it kā iespējams pārstādīt, taču "Bez Tabu" atklāj, ka vairākas zaļsvārces podos jau beigtas, nemaz nav audzētas tajos. Arī veikala pārdevēja atzīstas, ka klienti nemaz nezina, ko pērk, vēsta raidījums.

Būvniecības, dārza un mājas preču veikalā-noliktavā ”Depo” pirms Ziemassvētkiem nopērkamas Kaukāza baltegles (Abies nordmanniana) podos. Informācija uz veikalā izvietotās plāksnes vēsta, ka egles iespējams pārstādīt, sniegta arī pamācība, kur un kā.

Tija ”Depo” iegādājās vienu Kaukāza baltegli. Izvēlējusies egli podiņā, lai, kā tas iespējams, pēc Ziemassvētkiem to pārstādītu dārzā. Svētku laikā bija iecerējusi izpušķot, laistīt mājās. "Es cītīgi laistīju, bet nepārlēju, izpušķoju. Sākumā visi priecājāmies. Ceturtajā dienā egle sāka mainīt krāsu, zari sāka vīst. Vērsos pie speciālistiem, man pateica, ka egle, visdrīzāk, ir iesprausta zemē. Sakņu nemaz nav," raidījumam atklāj Tija.

Tija iznesa eglīti podiņā dārzā, izraka kociņu un atskārta, ka eglei ir apcirstas saknes.

AS ”Latvijas Valsts meži” eksperte Agnese Kristapsone pieļauj, ka egle ir nevis audzēta podā, bet nogriezta un nesen iesprausta podā. Kociņu varētu pārlikt podā agrā pavasarī, tad tas, iespējams, izdzīvotu un izdzītu saknes. ”Acīmredzami, koks pārlikts podā nesen. Arī egles izmērs liecina, ka saknēm vajadzēja būt lielākām,” turpina A. Kristapsone.

"Bez Tabu" komanda viesojas Krasta ielas veikalā ”Depo”, kur, vadoties pēc ekspertes ieteikumiem, pārliecinās, ka vairākas Kaukāza baltegles podiņā kustas, tām nav izveidojusies sakņu sistēma. Proti, egles ir nocirstas un traukos ievietotas, nevis audzētas tajos. ”50 uz 50, tas, ka ieaugs. Tas atkarīgs no tā, cik ļoti sabojātas saknes. Viņas netiek audzētas podos. Tiek izņemtas no zemes,” vaļsirdīgi stāsta pārdevēja.

Avots: Bez tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas