Atpakaļ uz nra.lv

Labdari traģiski mirušas sievietes ģimenei saziedo 33 000 eiro; ģimene naudu nesaņem

Portāls nra.lv 10.decembris 2017, 12:55
 
Ekrānšāviņš no "Degpunktā" sižeta
Šī gada marta beigās notika traģisks ceļu satiksmes negadījums uz autoceļa Jelgava-Eleja. Taisnā ceļa posmā notika 24 gadus vecās sievietes vadītās automašīnas un kravas auto sadursme.

Raidījums "Degpunktā" informē, ka vieglās automašīnas vadītāja gāja bojā negadījuma vietā. Viņai mājās palikuši divi mazi bērniņi. Padzirdot par nelaimi, "Sarkanā krusta" nodaļa uzsāka palīdzības kampaņu ģimenei, jo bojāgājusī bija organizācijas brīvprātīgā dalībniece. Ģimenes atbalstam saziedoti teju 33 tūkstoši eiro, tomēr bojāgājušās ģimene tos joprojām nav saņēmusi.

Šobrīd situācija novedusi pie tā, ka šī brīža bērnu aizbildnei, bojāgājušās sievietes mamma, uzradušies palīgi, kuri gatavi cīnīties par ātrāku līdzekļu pārskaitīšanu. Vīrietis, kurš gatavs palīdzēt ģimenei vēlējies arī noskaidrot, vai tā saņēmusi saziedotos līdzekļus. Tikai tad bērnu aizbildne paskaidrojusi, ka ne centa nav saņēmusi. Turklāt viņa pat nebija zinājusi par šo ziedojumu vākšanas kampaņu.

Nu pagājuši teju deviņi mēneši, tomēr no saziedotās naudas nav ne miņas. Vēl pirms pāris mēnešiem Svetlana sazinājusies ar vietējās bāriņtiesas un reģionālā "Sarkanā Krusta" vadību, bet pēc tam ar Uldi Līkopu, "Latvijas Sarkanā Krusta" vadītāju, kurš iepriekš apciemojis ģimeni.

Šobrīd sieviete informējusi, ka visas lietas kārtos ar jurista palīdzību, vēsta "Degpunktā". Bērnu aizbildne arī nav redzējusi nevienu dokumentu, kas apliecinātu, cik līdzekļu patiešām savākts. Arī Svetlanas aizstāvis norāda, ka līdzekļu gaidīšana jau kļuvusi apnicīga. Radusies sajūta, ka saziedotā nauda iztērēta citiem mērķiem.

"Sarkanā krusta" vadība raidījumam "Degpunktā" norāda, ka visus viņiem adresētos pārmetumus noraida. Bērnu aizbildne neatbildot uz organizācijas darbinieku zvaniem, nesniedzot informāciju par to, kas bērniem vajadzīgs. Uldis Līkops, "Sarkanā krusta" vadītājs, skadro, ka līdz gada beigām lieta tiks sakārtota tā, kā to vēlas bojāgājušās sievietes tuvinieki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas