Atpakaļ uz nra.lv

Jauna informācija par traģisko ugunsgrēku Beļģijā, kurā boja gāja latviete

Portāls nra.lv 15.novembris 2017, 20:13
 
Longford Leader
Lēvenas Īrijas institūts Eiropā un tās direktors Malahijs Vallelijs nepārsūdzēs Beļģijas tiesas spriedumu, kas nosaka, ka gan institūts, gan direktors ir atbildīgi par ugunsgrēku, kurā 2014. gada janvārī bojā gāja divas studentes no Īrijas – latviete Dace Zariņa un poliete Sara Gibadlo, ziņo Baltic-Ireland.ie.

Vakar notika civilprasības izskatīšana pret abām pusēm, ko iesniegušas abu studenšu ģimenes.

Beļģijas tiesa nolēma abām ģimenēm atlīdzināt zaudējumus. Kā jau vēstīts, traģiskais gadījums notika 2014.gada 31.janvārī. Abas meitenes tolaik mācījās Galway-Mayo Institute of Technology otrajā kursā un bija devušās praksē uz Beļģiju Erasmus programmas ietvaros. Minētajā dienā namā Lēvenas pilsētā, kur studenti dzīvoja, izcēlās ugunsgrēks un meitenes tajā gāja bojā.

Beļģijas tiesa par vainīgu ugunsgrēkā atzina Malahijs Vallelijs, Lēvenas institūta direktoru un vienlaicīgi studentu kopmītnes īpašnieku, kā arī pašu institūtu.

Lēvenas institūtam tika piespriests naudas sods 60000€ apmērā, savukārt direktoram personīgi - 6000 € naudas sods un gadu ilgs cietumsods. Par netīšu negadījuma izraisīšanu, kā rezultātā divas personas ir zaudējušas dzīvību, sods tika piespriests arī studentam Shane Bracken, kura nenodzēstā cigarete bija par iemeslu ugunsgrēkam. Viņam tika piespriests trīs mēnešu cietumsods, kā arī naudas sods 600 € apmērā.

Daces Zariņas māte Sanita Zariņa laikrakstam sacīja: “Es nevaru atgriezt savu meitu. Es nevaru atgriezt nākotni kopā ar viņu. Man nebūs no viņas mazbērnu. Bet es ceru, ka mans stāsts var kaut ko mainīt nākamajiem studentiem un viņu vecākiem. Lai viņi saprastu, varbūt, kā skatīties, kā pārbaudīt, kurp viņu bērni dodas. Tas man tiešām ir svarīgi. ”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas