Atpakaļ uz nra.lv

Pieredzējuši policisti bija šokēti: Ko jaunieši darīja kapos Rīgā?

Portāls nra.lv 12.oktobris 2017, 6:59
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency
Pēdējo divu gadu laikā konstatēti aptuveni 30 gadījumi, kad kapu apgānītāji atrakuši kapa vietas Rīgā. Kāds 2015.gadā noticis atgadījums šokējis pat pieredzējušus likumsargus.

TV3 raidījums "Bez Tabu" vēsta, ka 2015.gada likumsargi kādā kapsētā Rīgā dežūrēja 14 diennaktis. Nozieguma vietā tika notverti kapu apgānītāji.

Valsts policijas pārstāve Ļena Keine-Kaštaļjana informēja, ka sākotnēji operatīvie darbinieki sadzirdēja runas par gariem. Cilvēku grupa sēdēja pie kapa vietas, kaut ko pie iedegtām svecēm darīja. Viņus aizturēja brīdī, kad notika rituāls. Tieši rituāla vajadzībām viņi bija izrakuši galvaskausu.

Ar prātam neaptveramo nodarbojusies četru jauniešu grupa, tās līderis bijis 22 gadus vecs jaunietis ar augstāko izglītību. Barā bijusi arī nepilngadīga meitene.

Sarunās ar likumsargiem 22 gadus vecais grupas līderis klāstījis, ka netic dievam un pielūdz sātanu. Stāstīja, ka mēģinājis pat dzert asinis."Kad vaicājām, kādas asinis - cilvēka vai dzīvnieka - viņš teica, ka pats griezis vēnas un pagaršojis savas asinis! Viņš ļoti interesējās par to tēmu un tās literatūru. Viņš izmeklētājiem prasīja, vai viņi netic dzīvei pēc nāves," sarunā ar "Bez Tabu" norādījusi policijas pārstāve.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas