Atpakaļ uz nra.lv

Latvijas armija atbild uz komentāriem par NATO karavīriem, kas "tērē mūsu naudu"

Portāls nra.lv 9.oktobris 2017, 19:46
 
Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency
6.oktobrī kāda sociālā tīkla facebook lietotāja publicējusi ierakstu par NATO karavīriem Latvijā. Sarunā ar kādu taksometra vadītāju viņa uzzinājusi dažādus faktus par šīm militārpersonām.
"Vakar runājos ar vienu taksometra vadītāju, kurš man izstāstīja dažus faktus par NATO karavīriem Latvijā. Izrādās, viņi nemaz nedzīvo ne Ādažos, ne kazarmās, ne poligonos, kā mēs varbūt esam iedomājušies, bet ērti mitinās Rīgas labākajās viesnīcās, plenderē pa kafejnīcām un nereti izmanto takšu pakalpojumus. Interesanti, kā šie "sargi" taisās karot, ja tiktiešām sāktos karš, kurš visticamak ilgtu 20 min., kuru laikā, pat līdz Ādažiem aizbraukt diez vai uzspētu ... Kas nenormāli kaitina, ka tās dārgās viesnīcas un takši, tiek apmaksāti no mūsu naudas!" norāda ieraksta autore.

Ar viņas publikāciju sociālajā tīklā facebook dalījušies jau vairāk nekā 200 facebook lietotāji. Tikmēr portāls "skaties.lv" vēsta, ka armija uz konkrēto ierakstu reaģējusi, aicinot neizplatīt tendenciozu informāciju.

"Vēršam uzmanību, ka Ādažu bāzē kopš jūnija pastāvīgi uzturas un dzīvo aptuveni 1200 sabiedroto spēku karavīri, kuri ar savu pastāvīgu klātbūtni Latvijā stiprina mūsu valsts, tai skaitā arī Jūsu, Jūsu ģimenes un Jums tuvocilvēku drošību," atbildes komentārā ieraksta autorei atbildējuši Latvijas armijas pārstāvji.

Aizsardzības ministrija norāda, ka karavīram nav pastāvīgi jāuzturas Ādažu bāzes kazarmās vai poligonā, ierakumos arī nē. Ādažu bāze nav ieslodzījuma vieta, kurā karavīram būtu jāpavada 24 stundas diennaktī. Iespējams, šāds vienkāršots priekšstats saglabājies vēl no obligātā dienesta laikiem. Tāpēc vēlamies vērst uzmanību, ka ikvienam karavīram ir no dienesta brīvais laiks, ko viņš var pavadīt pēc saviem ieskatiem - doties baudīt zelta rudeni Siguldā, vai eksursijā uz Rīgu, tai skaitā arī izmantot taksometru pakalpojumus, apmeklēt restorānus, Latvijas Mākslas muzeju un citus apskates objektus visā Latvijas teritorijā.

Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Tāpat Latvijas armija atbildē ieraksta autorei uzsver: "Arī Jūsu vēlmei ieskatīties sabiedroto spēku karavīra maciņā un mēģinājumam radīt satraukumu Latvijas sabiedrībā nav pamata, jo sabiedroto karavīru dienesta atalgojums un uzturēšanās Latvijā, atkarībā no konkrētās izmaksu pozīcijas, tiek segta no NATO vai konkrētās Kanādas vadītās kaujas grupas dalībvalsts aizsardzības budžeta."

"Ja Jūsu rīcībā ir argumentēta informācija, ka kāds no sabiedroto spēku karavīriem ir pārkāpis sabiedrībā pieņemtās normas vai normatīvos aktus, aicinām ar konkrētiem faktiem jebkurā brīdī vērsties Latvijas Aizsardzības ministrijā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas