Atpakaļ uz nra.lv

Vai normāli? Skolēniem Daugavpilī pusdienās pasniedz miltu "pļecku"

Portāls nra.lv 29.septembris 2017, 13:16
 
Ekrānšāviņš no video
Ne reizi vien bijuši gadījumi, kad skolēni žēlojušies par to, kādu ēdienu viņiem pasniedz pusdienās skolā. Tiesa, šoreiz, iespējams, bērnu sūdzības ir pamatotas, jo ēdiens, kas tiek pasniegts bērniem pusdienās Daugavpilī gluži neatbilst elementārām kvalitātes prasībām.

Raidījums "Bez Tabu" devies uz vienu no Latvijas lielākajām pilsētām, kur noskaidrojis, ka vairākās pilsētas skolās saimnieko ēdināšanas firma, kuras pakalpojumu kvalitāte sadusmo ne vien skolotājus, bet pad pedagogus. "Uz galdiem tiek likts nekvalitatīvs, nereti arī neveselīgs ēdiens. Tāpat daudzi bērni paliek tukšiem vēderiem, jo izvēlas neēst piedāvāto vai ēdinātāji nepagūst pagatavot maltītes," stāsta "Bez Tabu".

Piemēram, kāds Daugavpils Krievu licejas audzēknis uzņēmis attēlu, kurā redzams, kādi pusdienās bērniem tiek pasniegti makaroni ar sieru. Sīciņa, necila, salipusi masa ar dažām siera strēmelītēm.

Arī citu skolu audzēkšņi, kurus ēdina tas pats uzņēmums sarunā ar žurnālistu norāda, ka ēdiens patiesi nav baudāms- tas ir auksts, bieži netiek pasniegts laikā, arī porcijas ir ļoti mazas.

Ekrānšāviņš no video

Daugavpils 13. vidusskolas direktore Andžela Skutele arī nav apmierināta ar pakalpojuma kvalitāti: Tā kā cīnāmies, lai bērnus barotu kvalitatīvi, firmai esam iesnieguši trīs pretenziju vēstules, tāpat nosūtījām iesniegumu ar vēlmi atteikties no pakalpojuma. Līgums paredz, ka ēdinātājam saskaņošanai jāiesniedz direktoram ēdienkarte nedēļu uz priekšu. Ēdienkartes ne vienmēr ir kvalitatīvas, nav norādīti alergēni, uzturvielu vērtība, tāpēc mūsu medmāsa izsaka aizrādījumus un neparaksta."

Arī Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja arī ir neapmierināta ar notiekošo. Kad ēdinātājs un pašvaldība līgumā vienojās par sadarbību vien divas nedēļas pirms mācību gada, M. Isupova jau sapratusi, ka nebūs labi.

Tikmēr Daugavpils mērs Rihards Eigims sarunā ar "Bez Tabu" solījis, ka drīz konkrētais ēdinātājs pazudīs no skolām Daugavpilī.

AVOTS: raidījums "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas