Atpakaļ uz nra.lv

Pie Esplanādes garāmgājējiem uzplijas Zilā kalna Martas viltus meita

Portāls nra.lv 21.augusts 2017, 14:52
 
Attēlam informatīva nozīme / Ilze Zvēra, F64 Photo Agency
"Rakstu šo, lai brīdinātu par bīstamu krāpnieci, kas uzplijas garāmgājējām Esplanādes un viesnīcas "Latvija" rajonā, stāstot, ka viņa ir Zilā kalna Martas meita. Izklausās smieklīgi, bet, kad mana cietusī draudzene to stāstīja, tas vairs nebija jautri," ierakstu sociālajā tīkla facebook iesāk izdevniecības "Apgāda Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka.

Tātad - ceļā uz ARSu parkā pie pareizticīgo katedrāles draudzeni, saukšu viņu par Ainu, uzrunājusi neliela auguma melnīgsnēja sieviete, čirkainiem matiem, tērpusies nedaudz austrumnieciski (gari zila tilla svārki, ap galvu un pleciem balta šalle) un teikusi, ka tas esot tik liktenīgi Ainu satikt pie baznīcas.

Viņa gan steidzoties, bet tas krusts Ainas sejā, liekot viņai nepaiet vienaldzīgi garām, Ainas dēls esot nāves nolūkots. Rezultātā notikusi apvārdošana uz parka soliņa, spļaušana pār plecu, lāsta noņemšana.

Tad prasīta nauda. Nezinu, kā tas notiek un kā to var panākt, bet draudzene tiešām izņēmusi maku. Tālāk notikusi kaulēšanās. Ar piecdesmit eiro nav bijis gana, jo lāsts taču esot noņemts no trim ģimenēm.

Krāpniece ieguvusi visu skaidro naudu, kas bija Ainas maciņā - 180 eiro, un spiedusi uz to, ka jāiet uz bankomātu iztukšot bankas kartes. Zilā kalna Martas "meita" bijusi dusmīga, ka Aina melojot, jo viņa redzot, ka kartes nav tukšas!

Prasījusi, kas Ainai ir Jānis. Skaidrs, ka katram no mums ģimenē vai tuvos draugos ir kāds Jānis! Runātas vēl visādas muļķības, kuru rezultātā Aina sākusi atjēgties un atprasīt atdoto naudu. Tad Martas meita izbeigusi izspiešanas seansu, stingri piekodinot nevienam neko nestāstīt.

Mani līdz izmisuma niknumam tracina cilvēku ļaušanās pesteļotājkrāpniekiem/cēm. Ar šiem ļaužiem nedrīkst sākt sarunas! Draudzene saka, ka viņa it kā ir sapratusi notiekošo, bet tas apgalvojums, ka viņas dēls mirs, ir licis viņai iesaistīties sarunā. Iedomājieties, viņa pat pajautājusi, kurš no dēliem, un saņēmusi atbildi, ka jaunākais! Arī Ainas meita grūtniece pirms nu jau krietna laika esot šādi apstrādāta un pat gājusi uz bankomātu, jo Zilā kalna Martas "meita" teikusi, ka viņas gaidāmais bērns... Nu, vārdu sakot, tas pats stāsts. Nelietīgi līdz riebumam. Ieteicu draudzenei uzrakstīt iesniegumu Valsts policijā. Manuprāt, cilvēki būtu jābrīdina par iespējamu emocionālu uzbrukumu un aplaupīšanu Rīgas centrā," norāda V. Kilbloka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas