Atpakaļ uz nra.lv

Kas aizvadītajā naktī vētras laikā notika uz "Tallink" prāmja klāja?

Portāls nra.lv 2.augusts 2017, 16:16
 
AP / Scanpix
Aizvadītā nakts vairumam palikusi atmiņā ar zibeņiem bagāto vētru, tomēr tā liktenīga izrādījās arī kādai "Tallink" prāmja "Izabelle" pasažierei.

Latvijas Radio 1 žurnāliste Agnese Linka arī atradusies uz minētā prāmja un sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar domām par pārdzīvoto nakti, informē skaties.lv.

Viņai esot bijušas grūtības aizmigt, tomēr naktsmiera plāniem punktu pielicis sekojošais: "Te pēkšņi - spēcīga vibrācija un sajūta, ka kuģis sasveras. Tālu zem manis, tomēr jūtami - motors vai nu kas tas būtu - tagad rūc citādi. Dzirdu, kā vannas istabā kaut kas apgāžas. Miegs ne acī vairs, sirds kāpj pa muti laukā. Drebinos un vizualizēju, kas nu būs."

Žurnāliste jau sākusi prāta apsvērt visļaunākos scenārijus, pēc kā atskanējuši trīs diezgan skaļi zvani.

Linka modinājusi vīru un gājusi uz recepciju, ceļā sastopot arī pa "grīļīgam tēlam", kur viņa pavēstīts, ka viss kārtībā.

"Satraukumam NAV pamata. Sirēnas esot skanējušas personāla saziņai. Nenoticu un ap dūšu paliek vēl sūdīgāk," raksta Linka. "Dzirdu, kā pienāk zvani no citiem "jūtīgajiem", kas arī nav varējuši iegrimt promiļu miedziņā un prašņā, kas notiek."

Ceļā atpakaļ uz kajīti, Linka turpinājusi ļauties paranojai: "Apceru, cik mammai būs bēdīgi, ja Baltijas jūra mūs paņems." Visbeidzot, viņa virs ūdens virsmas pamana gaismu, tads arī glābšanas riņķi.

Sieviete atgriezusies uz recepciju, kur apstiprina, ka kāds tiešām pārkritis pāri bortam. Vaļējo klāju pasažieri apmeklēt vairs nedrīkst, bet stāvu zemāk tiek aktīvi apspriests notikušais - jūrā iekritusi sieviete.

Pārējiem pasažieriem, tostarp Linkai ar tuviniekiem, gan izdevies laimīgi nokļūt līdz Stoholmai.

AS "Tallink Latvija" pārdošanas un mārketinga daļas direktore Baiba Muceniece norādījusi, ka brīdī, kad kuģa apkalpe saņēmusi informāciju, ka, iespējams, pār bortu pārlēcis cilvēks, prāmis bijis ceļā uz Stokholmu, raksta portāls "kasjauns.lv". Nekavējoties sākta glābšanas operācija. Komentārā portālam B.Muceniece arī informējusi, ka sākotnējā informācija liecinot, ka pār bortu pārlēkusi 1973.gadā dzimusi Lietuvas pilsone. Negadījumam ir aculiecinieki un informācija ir nodota atbildīgām institūcijām, tai skaitā Zviedrijas policijai, skaidro uzņēmumā. Uzņēmums izsaka līdzjūtību sievietes piederīgajiem, raksta portāls "kasjauns.lv".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas