Atpakaļ uz nra.lv

Glābēji ar lūgumu vēršas pie iedzīvotājiem

Portāls nra.lv 28.jūlijs 2017, 13:20
 
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) nereti sastopas ar gadījumiem, kad steidzoties uz izsaukumiem, automašīnas dzīvojamo māju rajonos ir novietotas tā, ka ugunsdzēsēji glābēji nevar nokļūt līdz notikuma vietai un palīdzēt nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, tāpēc ceturtdien, 27.jūlijā, VUGD Kurzemes reģiona brigādes Kuldīgas daļas ugunsdzēsēji glābēji apsekoja daudzdzīvokļu namu pagalmus un ielas Kuldīgā, lai noskaidrotu, cik viegli ugunsdzēsēju glābēju transportam ir piekļūt pie ēkām.

Pārbaudes laikā ugunsdzēsēji glābēji izvietoja informatīvas skrejlapas uz to transportlīdzekļu priekšējiem stikliem, kuri traucēja operatīvajam transportam pārvietoties. Informatīvās skrejlapas izvietotas ar mērķi informēt un likt iedzīvotājiem aizdomāties, ka viņu atstātie transportlīdzekļi var traucēt operatīvajam transportam nokļūt notikuma vietā.

VUGD atgādina, ka šāda veida akcijas tiek organizētas nevis tāpēc, lai kādu sodītu, bet gan, lai vērstu daudzdzīvokļu namu iedzīvotāju uzmanību uz esošo problēmu. Tāpat par adresēm, kurās operatīvajam transportam bija problemātiski pārvietoties, tiks informēta pašvaldība un namu apsaimniekotāji.

VUGD aicina iedzīvotājus izturēties ar sapratni un, pirms novietojiet savu automašīnu, apdomājieties, vai tā netraucēs ugunsdzēsēju glābēju operatīvajam transportam, jo ikviena neapdomīgi, pavirši vai neadekvāti atstāta automašīna kādā daudzdzīvokļu mājas pagalmā var maksāt jūsu kaimiņa, līdzcilvēka vai pat ģimenes locekļa dzīvību.

VUGD

Šādā veida akcijas jau iepriekš organizētas arī citās Kurzemes pilsētās - Liepājā, Ventspilī un Talsos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas