Atpakaļ uz nra.lv

Slavenais pavārs Dreibants saņēmis atbildes vēstuli no VID vadītājas

Portāls nra.lv 18.jūlijs 2017, 11:45
 
Alise Šulca/ F64 Photo Agency
Pagājušajā nedēļā pavārs Ēriks Dreibants publicēja atklāju vēstuli Valsts ieņēmumu dienesta direktorei Ilzei Cīrulei, kurā apšaubīja, cik lietderīga ir izglītojošā akcija "Prasi čeku". Nu pavārs sociālajā tīklā facebook informē, ka saņēmis atbildi no pašas VID vadītājas Ilzes Cīrules.

Vispirms pavārs pateicas VID vadītājai par sniegtajām atbildēm. "Jautājām - cik izmaksāja akcijas "Prasiet čeku" izdales materiāli, I.Cīrules kundze atbild "nedaudz pārsniedz tūkstoš eiro" izcili, turpmāk VID uz jautājumu par naudu atbildēšu citējot I.Cīruli "nedaudz pārsniedz ... eiro" par šo naudu tika izgatavoti 2000 bukleti un uzlīmes. Cīrules kundze min, ka akcijā piedalās 23 ēdināšanas vietas, tas nozīmē, ka akcija ir totāli izgāzusies, ja no Latvijas ap 2000 sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem piedalās tikai 23!!! Tas nozīmē, ka lielākā daļa bukletu tiks izmesti un LVRA un VID akcija ir izgāzusies un "nedaudz virs tūkstoš eiro" iztērēti nelietderīgi. Kurš atmaksās šos izdevumus? Lai ēdināšanas uzņēmums nopelnītu "nedaudz virs tūkstoš eiro", mums jāstrādā vismaz mēnesis!"

"Uzdevām jautājumu, "Kur likt šos bukletus?" - tad no I.Cīrules kundzes atbildes var saprast, ka par to nav domāts un tas jādomā mums, rodas jautājums - kā tika izvēlēta bukleta dizains un forma? Uz jautājumu, kā ieteiktu akcijas laikā komunicēt ar mūsu viesiem, atbildes nav. Ēdinātāji par saviem jaunajiem produktiem, ko vēlas veiksmīgi pārdot, sagatavo fabulu, lai būtu vienots stāsts visiem darbiniekiem, un tas strādā!"

"Vēstulē minot I.Cīrules kundzei mūsu novērojumus, kā strādā daži VID darbinieki, seko atbilde, kuru es saņemu no visām valsts iestādēm par jebkuru viņu darbinieku rīcību:" Nē, valsts ierēdņi tā nekad nedara un nekļūdās", biju aizmirsis, ka kļūdās un tiek sodīti tikai parastie cilvēki, uzņēmēji... No sirds atvainojos un ceru, ka netikšu sodīts par uzdrīkstēšanos aizrādīt.Atklāto vēstuli publicējām ceturtdienas vakarā un piektdienas pēcpusdienā I.Cīrules kundze bija paspējusi veikt faktu noskaidrošanu un gatava atbildēt. Izcili!
Protams, ka tā ir tikai sakritība, ka uzreiz pēc raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" par restorāniem VID uzreiz sāk "kratīt" ēdinātājus un daudzskaitlīgi darbinieki gatavi apsekot restorānus, kafejnīcas... Zinot, kā tapa šis raidījums, tā neliekas sakritība."

F64


"Kā arī no vēstules mēs uzzinām, ka VID gatavs amnestēt, bet neviens VID vai LVRA pārstāvis mums (domāju nevienam ēdinātājam) nav piedāvājis/nav bijusi uzruna pirms restorānu "kratīšanas". I.Cīrule "Ja uzņēmums ir gatavs iznākt no pelēkās zonas un maksāt darbiniekiem algu atbilstoši nozares vidējam atalgojuma līmenim, tad par minēto viņš var informēt VID pārstāvjus, un, izskatot veiktās korekcijas darba laika uzskaites tabelēs, darba līgumos un darba devēja ziņojumos, VID pārstās veikt uzņēmumu apsekošanu un novērošanu".
Armijā mācīja, ka pirmais šāviens ir brīdinājuma gaisā, ja neklausa pavēlei, tad šaut mērķī. Jūs otrādi, nošaut un, tad prasiet padošanos.
I.Cīrules kundze, pasaku Jums GODĪGI, es esmu grēkojis pret Valsti un Jūs, es saprotu, ka Jūs personiski nerakstāt atbildes, bet GODĪGI, Jūs zem šīm atbildēm parakstījāties?"

Ē.Dreibanta atklāto vēstuli LVRA un VID vadībai iespējams izlasīt šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas