Atpakaļ uz nra.lv

Pieci četrus mēnešus jauni haskija jaukteņi meklē gādīgus saimniekus

Portāls nra.lv 21.marts 2018, 20:30
 
Zanda Bērziņa
Zanda Bērziņa draugiem.lv aicina palīdzēt „Ar sirdi delnā”, kas rūpējās par mūsu mazajiem brāļiem un izklāsta kādu gadījumu par nekontrolētu suņu vairošanos. Diemžēl dauzviet tā ir ikdiena.

"Smiltenes pusē kādā ģimenē, kur paši knapi var savilkt kopā galus, nonākusi haskija šķirnes kucīte. Protams, nekādas fiziskas aktivitātes, nedz mācības kopā ar suni nenotiek. Voljēra nav, kuce skrien pa pagastu un atskrien ar 7 mazuļiem puncī. Gan jau izdalīs labās rokās, bet atdoti ir tikai divi - tie paši bez čipa un vakcīnām. Pārējie 5 aug, grib ēst .... Viņiem jau 4 mēneši, bet neviens nepiesakās.

11.martā 2 māsas un 3 brāļi ceļoja uz biedrību „Ar sirdi delnā”. Ar noteikumu, ka viņu mamma tiks kastrēta. To uzrauga Sarmīte no „Ziemeļlatvijas”, un operācija jau sarunāta.

Nez, kā notiktu, ja šīs ģimenes sētā nejauši nebūtu iebraukusi Sarmīte un ieraudzījusi milzu suņu saimi? Mamma tūlīt atkal sāks meklēties. Pēc mēnešiem 2 meklēšanās sāktos arī abām māsām. Saimnieki apzinājās savu nevarēšanu, šobrīd viss ir civilizēti nokārtots. Bet - cik daudz ir tādu, kuru sētās vairojas un vairojas??????? Kuru sētās varbūt iebrauc, bet negrib pamanīt šo bēdu ieleju?

Jebkuras normālas patversmes un biedrības cilvēki, saprotot dzīvnieku pārprodukcijas šausmas, ir gatavi palīdzēt ar kuču kastrāciju, ja vien saimnieks kaut nedaudz domā, saprot, ka palīdzība ir jālūdz, bet civilizēti - nevis, ja jūs nesavāksiet, tad nošausim, noslīcināsim, pašiem pa purnu iedosim!

Tātad pieci četrus mēnešus jauni haskija jaukteņi, jo ciema potenciālos tēvus neviens jau nevar apskatīt, nonākuši „Ar sirdi delnā”. Kucēni tiks atdoti vakcinēti, čipēti, parakstot ĻOTI nopietnus adopcijas dokumentus, kur galvenie punkti ir - dzīvnieka OBLIGĀTA kastrācija un biedrības informēšana, ja dzīvniekam mainās dzīves apstākļi. Proti, biedrības vadītājai IR TIESĪBAS visu mūžu sekot savu audžubērnu gaitām.

„Ar sirdi delnā” Ugālē šobrīd ir 24 šādi mazuļi, kuri - varbūt, paldies Dievam, nenonāca labajās rokās. Biedrība pārtiek no tās vadītājas Andras nopelnītā un draugu ziedojumiem," raksta Zanda.

Ja neesi vienaldzīgs, tad Tev ir iespēja palīdzēt -

Aizvedot pārtiku, kura nav krāsainā un Dogo.

Var vest arī svaigu gaļu, makaronus un rīsus.

Aizvedot segas, pledus un palagus, kas ir ļoti aktuāli. Cilvēku drēbes - NĒ! •

Higiēnas preces - vienreizējos paladziņus, pašlīmējošos pārsējus dzīvniekiem, pret blusu līdzekļus ar spēkā esošu derīguma termiņu.

Kakla siksnas, pavadas, bļodiņas un gumijas rotaļlietas.

Ir iespēja ziedot - „ Ugāles kucēniem” . Bankas rekvizīti: Swedbank AS konta Nr. LV56HABA0551040032558 SWIFT kods: HABALV22 PayPal konts ziedojumiem: arsirdi@inbox.lv Biedrības reģistrācijas Nr. 40008230734

Kontakti - 29356454, arsirdi@inbox.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas