Atpakaļ uz nra.lv

Rīgas zoodārzā notiek kas neparasts

Portāls nra.lv 15.marts 2018, 17:12
 
Rīgas zoo
Droši var teikt, ka Rīgas zoodārzā jau sen iestājies pavasaris. Zoodārza dzīvnieku kopēji piefiksējuši, ka ļoti daudziem dzīvniekiem piedzimuši mazuļi.

Kā informē Zooloģiskajā dārzā, visvispavasarīgākā noskaņa valda jaunajās Terārija ēkas ekspozīcijās, kas atklātas pagājušā gada nogalē. Te mazuļi saradušies papagaiļiem žako, surikatiem un arī klinšu damaniem. Arī daudzviet citur valda priecīga kņada - pirms pāris dienām melnu kumelēnu sagaidījusi baltā poniju ķēvīte Prelūdija, lemuru un Galapagu bruņrupuču ekspozīcijā mazulis kaķu lemuriem.

Lemuru un Galapagu bruņrupuču ekspozīcijā kopš 2. februāra vienai mātītei redzamas divas melnbalti strīpainas astes. Tas tāpēc, ka viņai pie vēdera vilnas pieķēries mazulis. Māte gan nav ziņojusi, kāds ir bērna dzimums, tādēļ pagaidām tas nav zināms. Šobrīd mazulis jau ir krietni paaudzies un labi saskatāms. Vislabāk to var aplūkot ģimenes pusdienlaikā plkst. 13.00, kad saimei tiek pasniegts banāns. Mazulis no šāda cienasta pagaidām vēl atsakās, jo tam pietiek ar mātes pienu.

Savukārt visjaunākais mazulis ir 3. martā dzimusī ponijmeitene Kapteine. Ja aplokā blakus kamieļiem redzat baltu poniju, kuram blakus skraida gandrīz melns kumelēns, tad ziniet, ka tā ir māte Prelūdija ar savu nesen dzimušo pēcnācēju. Mātei Prelūdijai un ogļmelnajam tēvam Krikumam šis nav pirmais kopīgais mazulis. Iepriekšējais kumeļš gadu gaitā kļuvis gaišs un pēc vairākiem gadiem kļūs pilnīgi balts kā māte. Turpretī šī gada ponijmeitenei Kapteinei apmatojums ir savādākos krāsu toņos un tādēļ, jo interesanti būs vērot, kāds dzīvnieks izskatīties pieaudzis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas