Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja \ Veselīgs dzīvesveids

Šokolādes procedūras skaistumam

© publicitātes

Kuram gan nav pazīstama šokolādes sniegtā bauda, kad pēc smagas darba dienas, apēdot gabaliņu rūgtenā kāruma, jūtam atdzīvojamies sevī enerģiju un dzīvesprieku. Iemesls pēkšņajām emocionālajām pārmaiņām meklējams šokolādes sastāvā.

 Tajā atrodams teobromīns un kofeīns – vielas, kas gādā par baudas un laimes izjūtām. Pateicoties šī našķa brīnumainajai iedarbībai, šokolādi var izmantot arī skaistumkopšanā, tā veldzējot ne tikai garšas kārpiņas un prātu, bet arī ķermeni.

Šokolādei skaistumkopšanā ir ļoti daudzveidīgi izmantojuma veidi, kas nu jau guvuši plašu popularitāti arī skaistumkopšanas salonos Latvijā. Ieskatīsimies piecās populārākajās skaistumkopšanas procedūrās, kurās izmantota šokolāde un kuras, starp citu, iespējams praktizēt arī mājas apstākļos.

Šokolādes maska

Šokolāde ir viens no pasaulē populārākajiem antioksidantiem, un, tieši pateicoties šai īpašībai, tā ieteicama kā izejviela dažādām sejas maskām. Maska, kuras sastāvā atrodama šokolāde, palīdzēs iegūt vienmērīgi gludu sejas ādu un uzlabos tās toni. Tā kā šokolāde ir bagāta antioksidantiem, tā aizkavē ādas novecošanos un absorbē brīvos radikāļus. Mājās pagatavot šokolādes masku var šādi: izkausē melno šokolādi, pievieno mazliet saldā krējuma vai kādu barojošu eļļu (piemēram, mandeļu), rūpīgi sajauc un klāj uz iepriekš attīrītas sejas.

Šokolādes skrubis

Kakao pupiņās, kas ir šokolādes galvenā sastāvdaļa, atrodams teobromīns, kam piemīt taukus šķeļošas īpašības. Tāpat šokolāde satur vērtīgus vitamīnus un minerālvielas, kas atjauno ādu, izvada no tās toksīnus, atjauno elastību, pabaro un palēnina tās novecošanos. Regulāra skrubja lietošana uzlabo asinsriti, kas savukārt mazina delikāto dāmu problēmu – celulītu. Šokolādes skrubi ieteicams lietot, piemēram, pirts rituāla laikā – atliek tikai piejaukt medum izkausētu melno šokolādi vai kakao pulveri. Medus vietā var izmantot arī sāli.

Šokolādes masāža

Ja masāžas laikā tiek izmantota šokolāde, ieguvums no procedūras ir ne tikai relaksācija, bet arī pabarota un samtaina āda, ko dāvā šokolādes brīnumainais sastāvs un iedarbība. Masāžas laikā tiek atbrīvoti saspringtie muskuļi, uzlabota asinsrite un veicināta limfodrenāža. Tā kā kakao veicina laimes hormona endorfīna izstrādāšanos smadzenēs, šāda masāža remdēs sāpes, ļaus atbrīvoties no noguruma un uzmundrinās. Lai veiktu šokolādes masāžu mājas apstākļos, pirmkārt, jāizkausē šokolāde, kuras sastāvā ir 70 procenti kakao, kas pēc tam maigām, plūstošām kustībām jāiemasē ķermeņa ādā, kas iepriekš ir attīrīta.

Šokolādes vanna

Guļot vannā, kas piepildīta ar patīkami siltu ūdeni, ķermeni galvenokārt pārņem relaksējošas izjūtas un miers. Tā kā vannošanās laikā āda attīrās un paplašinās poras, tas ir labs brīdis, lai to vienlaikus arī pabarotu un palutinātu. Atliek vien pievienot vannas ūdenim apmēram 250 gramus kakao pulvera un mazliet olīveļļas. Pēc apmēram 30 minūšu vannošanās āda kļūs tonizēta un vienlaikus būs iegūts arī aromterapijas efekts.

Ietīšanās šokolādē

Tā kā šokolāde satur kofeīnu, kas ir viens no vērtīgākajiem tauku šķelšanās veicinātājiem, šokolādes ietīšanās procedūras palīdz notievēt un cīnīties ar celulītu. Kosmetologi iesaka iejaukt apmēram 500 ml ūdens 200 g kakao pulvera, rūpīgi maisot izšķīdināt to un atdzesēt līdz 40 grādiem. Iegūtais maisījums jāuzklāj uz problemātiskajām ķermeņa vietām 2–3 milimetru biezā kārtā, bet pēc tam jāaptinas ar polietilēna plēvi. Maska jātur 10–15 minūtes, bet pēc tam jānoskalo ar siltu ūdeni. Labākam efektam ietīšanās jāveic vismaz 2 reizes nedēļā.