Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja \ Veselīgs dzīvesveids

Urīnceļu veselībai - dzērvenes

Kad beidzot sagaidītas pirmās karstās dienas, šķiet, var aizmirst par veselības problēmām, kas saistītas ar apaukstēšanos, tajā skaitā– arī par urīnceļu infekcijām.

Bet ārsti zina teikt, ka tieši šobrīd urīnceļu infekcijas ir visai raksturīgas un tur bieži vainojama mūsu pašu neuzmanība– ģērbšanās pārāk plānās drēbēs, peldes aukstā ūdenī, sēdēšana zālē vai pludmales smiltīs, kas, neraugoties uz karsto laiku, pagaidām vēl var būt drēgnas.

Bet ne jau vienmēr cilvēkam, kurš iedzīvojies urīnceļu infekcijā, var pārmest nevērību un pārgalvību. Laika apstākļi reizēm mainās tik negaidīti un krasi, ka ikvienam var gadīties izjust to sekas. Tāpēc jāzina, kas šādā situācijā darāms.

Iekaisuma pazīmes

Par urīnceļu iekaisumu liecina bieža nepieciešamība urinēt, dedzinoša sajūta, sāpes vēdera lejasdaļā vai gurnu apvidū. Visbiežāk no urīnceļu iekaisumiem cieš sievietes. To nosaka viņu anatomiskās īpatnības?– īsāks urīnizvadkanāls, mazāks attālums starp taisno zarnu un urīnizvadkanāla atveri. 85% no visām urīnceļu infekcijām izraisa zarnu nūjiņas (Escherichia coli). Neārstētas vai nepietiekami ārstētas infekcijas noved pie slimības atkārtošanās vai hroniskas infekcijas, un visbiežāk hroniska urīnceļu iekaisuma sekas ir nepatīkamas sajūtas urinēšanas laikā, urīna nesaturēšana, ar laiku var attīstīties arī nopietnas nieru slimības.

Pirmais solis – dabas vielas

Vislabāk, protams, ir konsultēties ar ārstu, bet, ja to tomēr nedara un paļaujas uz savu saprašanu, vismaz nevajag dažādā ceļā censties tikt pie stipri iedarbīgiem medikamentiem, lai ārstētu urīnceļu infekcijas. Sākumā der atcerēties par tiem līdzekļiem, kurus radījusi pati daba. Viens no pazīstamākajiem ir dzērvenes. Baktērijas pieķeras pie urīnceļu gļotādas, bet dzērvenes satur hipūrskābi, kas neļauj baktērijām tur piestiprināties,?– tās ar urīnu tiek izskalotas ārā no organisma, un infekcija nevar attīstīties. Arī dažām citām vielām, kas ir dzērvenēs, piemīt antibakteriāla iedarbība. Turklāt šodien ārstnieciskos nolūkos nemaz nav jāēd kilogramiem dzērveņu, jo pieejami uztura bagātinātāji, kas koncentrētā veidā satur visas dzērvenēs esošās vērtīgās vielas.

***

NODERĪGI!

Faktori, kas veicina urīnceļu infekcijas:

vāja imunitāte;

nepietiekama higiēnas prasību ievērošana;

vecākām sievietēm – ar menopauzi saistītās izmaiņas un pazemināts urīnpūšļa muskuļu tonuss;

jaunām sievietēm – paaugstināta seksuālā aktivitāte; arī grūtniecība;

vīriešiem – slimības, kas skar priekšdziedzeri, palielināts priekšdziedzeris;

urīna nesaturēšana vai katetra lietošana;

nieru slimībās (urīnceļu akmeņu slimība, urīna plūsmas traucējumi u.c.);

diabēts;

neiroloģiskas slimības (multiplā skleroze, mugurkaula smadzeņu bojājumi)

***

Eksperta viedoklis

Juris OZOLS, SolePharm® pharmaceuticals

Latvijas purvu dzērvenes ir visefektīvākās

Urīnceļu infekcijas ir īpaši aktuāla problēma pavasara un arī rudens sezonā. Jāatceras: jo ātrāk cilvēks sāks ārstēties, jo labāki būs rezultāti, un ļoti svarīgi ir izārstēt šīs infekcijas līdz galam. Urīnceļu iekaisuma gadījumā vienmēr iesakām konsultēties ar ārstu vai farmaceitu, lai izvēlētos pareizāko ārstēšanās veidu. Iespējamas situācijas, kad ārsts izrakstīs antibiotikas, bet lielākajā daļā gadījumu dzērveņu preparāti ir pirmās izvēles ārstēšana.

Mēs esam izveidojuši dzērveņu koncentrātu Soluro?– simtprocentīgi dabisku produktu, kas labvēlīgi ietekmē urīnceļu veselību un organismu kopumā. Tā ražošanā izmantojam tikai dabiskā vidē, Latvijas purvos, lasītas savvaļas dzērvenes, jo esam izpētījuši, ka tieši tādos apstākļos augušās dzērvenes satur daudz vairāk aktīvo vielu nekā lielogu dzērvenes, kas siltākās zemēs audzētas mākslīgos apstākļos. Dzērvenes pēc īpašas tehnoloģijas tiek žāvētas zemā temperatūrā, kas ļauj saglabāt visas tajās esošās aktīvās vielas. Kad no dzērvenēm izžāvēts ūdens, tās samaļ pulverī ar visām miziņām un pilda kapsulās. Šādā koncentrātā saglabājas visas vērtīgās dzērveņu sastāvdaļas. Diennakts deva ir divas kapsulas. Dzērvenēs ir ļoti augsts C?vitamīna saturs, kas palīdz pret dažādām baktēriju izraisītām infekcijām. Pēc konsultācijas ar ārstu vai farmaceitu devu var palielināt, lai panāktu simptomu ātrāku samazināšanos.

Akūti urīnceļu iekaisumi bieži tiek ārstēti ar antibiotikām, tomēr pārsvarā gadījumu tie ir hroniski, un šajos gadījumos dzērvenes ir neaizvietojamas. Lietojot Soluro dzērveņu koncentrātu, urīna pH kļūst skābāks, turklāt dzērvenes satur vielu ar antibakteriālu darbību?– hipūrskābi, kas neļauj baktērijām piestiprināties pie urīnceļu sieniņām un tās izvada no organisma. Tomēr arī akūtās situācijās, kad antibiotiku lietošana ir neizbēgama, iesakām lietot Soluro, kas nodrošina ātrāku un spēcīgāku efektu. Jāuzsver arī, ka Soluro ir dabisks preparāts un tā lietošana ir pilnīgi droša.

Jāpiebilst, ka dzērveņu koncentrāts palīdz ne tikai urīnceļu infekciju gadījumā, kas ir tā galvenais uzdevums, bet arī, pateicoties augstajam C vitamīna saturam, labvēlīgi ietekmē organismu saaukstēšanās slimību gadījumā. Dzērvenes veicina arī gremošanas traktā esošo labo baktēriju attīstību, vienlaikus nomācot zarnu patogēno mikrofloru. Interesanti, ka dzērvenes satur arī vielas, kas samazina galveno kariesa izraisītāju baktēriju daudzumu siekalās. Antioksidanti, kas ir dzērvenēs, palīdz normalizēt holesterīna līmeni asinīs un cīnīties pret aterosklerozes attīstību. Dzērvenēs konstatētas arī bioloģiski aktīvas vielas, kas kalpo audzēju profilaksei.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SolePharm® pharmaceuticals