Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja \ Veselīgs dzīvesveids

Trīs soļi ziemas riepas deldēšanai

«Arvien vairāk un vairāk sabiedrībā apzinās, ka nav tādu tablešu, kuras lietojot desmit dienās var zaudēt liekos kilogramus, kas uzkrāti desmit gados,» saka ārsts Kaspars Ivanovs, Lotos pharma dibinātājs un valdes priekšsēdētājs.

«Ja cilvēki nedēļas vai mēneša laikā pierakstītu, ko viņi ēd, tad daudzi pamanītu, ka viņu ēdienkarte ir ļoti vienveidīga,» atzīst K. Ivanovs.

Bieži esam paslinki

«Mēs esam paslinki un cenšamies iet vieglāko, īsāko ceļu, līdz attopamies, ka esam sev nodarījuši pāri. Mēs katru dienu vairāk vai mazāk uzņemam uzturvielas tādās pašās proporcijās kā iepriekšējā dienā. Kādreiz mūsu senči reti ēda gaļu – kad nu izdevās kaut ko nomedīt, un viņiem bija liela fiziska slodze. Tagad uz katra stūra pieejams bagātīgs pārtikas piedāvājums, un tā ir visai bagāta ar kalorijām. Arī dzērienos ir ļoti daudz ogļhidrātu, kas uzsūcas strauji, organisms tos neuztver kā pārtiku un neziņo par sāta sajūtu ar kuņģa iestiepuma palīdzību, bet kalorijas tiek uzņemtas. Kad cilvēks aug, viņš vairāk kustas un organisms tiek galā ar liekajām kalorijām, bet pienāk brīdis, kad viss liekais sāk uzkrāties. Ir divu veidu depo, kur uzkrājas tauki: zemādā un uz vēdera ap tievajām un resnajām zarnām – vsicerālie tauki, kuri, palielinājušies apjomā, sāk uzvesties kā atsevišķs orgāns, kas jau atkal prasa pēc barības, un iznāk apburtais loks – jo vairāk esam uzkrājuši, jo vairāk gribas ēst. Kā par nelaimi, mūsdienu cilvēkam raksturīgs arī mazkustīgs dzīvesveids, kas liekā svara problēmas vēl vairāk saasina.»

Bez krasām metodēm

«Senāk tika izmantotas krasas un ierobežojošas svara zaudēšanas metodes. Ja cilvēks strauji zaudē svaru, tas nozīmē, ka viņš ir badojies, sevi izmocījis, veicis klizmas. Bet tas nevienam nav ieteicams, un tikpat ātri zaudēto var dabūt atpakaļ,» teic K. Ivanovs. «Arī šodien internetā ik pa laikam atrodami piedāvājumi: nopērc kādu produktu, sāc to lietot, un pēc nedēļas būsi ticis vaļā no daudziem kilogramiem. Latvijas speciālisti, ar kuriem konsultējamies, ir pret šādu ekstrēmu ātru svara zaudēšanu, jo organisms ieiet pilnīgi nepareizā reakciju ķēdē un tas var būt ļoti kaitīgi. Saprātīgs cilvēks parasti negrib sevi pakļaut šādām metodēm, turklāt vēlas arī tievēšanas laikā turpināt ierastās ikdienas gaitas un strādāt. Pirmā tievēšanas nedēļa mēdz būt eiforiska un spara pilna, taču brīdī, kad sākas uzkrāto rezervju izmantošana, organisms grib izvairīties no liekām pūlēm un signalizē par to ar pamatīgu izsalkumu. Vajadzīgs gribasspēks, lai varētu tam pretoties. Statistika rāda, ka tieši šīs nepārvaramās ēstgribas dēļ ap 40–60% tievētāju pēc vienas vai divām nedēļām atmet savus labos nodomus. Sevišķi kritiskas kļūst vakara stundas, kad cilvēks ir atgriezies mājās pēc garas darbdienas. Visi dienu viņš ir godam izturējis, bet nu pēkšņi neatturams spēks velk pie ledusskapja, tā krājumi tiek krietni patukšoti, cilvēks iet gulēt ar pilnu vēderu, uzturs tiek pārstrādāts, nonāk organisma depozītos un cilvēks atkal ir turpat, kur bijis. Lai palīdzētu tikt galā ar šo problēmu, bija nepieciešama jauna svara samazināšanas produktu koncepcija. Tā radās SilvaSlim koncepts, kurš ir speciālistu atbalstīts. Tik ilgā laikā, kādā mēs esam nevēlamos kilogramus uzņēmuši, arī jācenšas no tiem atbrīvoties.»

Atšķirīgs sastāvs dienai un naktij

«Ar pārtiku uzņemtie tauki, olbaltumvielas un ogļhidrāti organismam ir pēc iespējas labāk jāsašķeļ, lai tie pareizāk uzsūktos, pilnvērtīgāk tiktu izmantota enerģija un no jaunuzņemtā uztura neveidotos tauku depozīts,» saka K. Ivanovs. «Te talkā nāk efektīvs ārstniecības augu un dabas vielu komplekss vielmaiņas procesu regulēšanai un svara samazināšanai, kas nodrošina svara zaudēšanai domāto produktu darbību visas diennakts garumā. Tajā ir divi atšķirīgi produkti – SilvaSlim Day dienai un SilvaSlim Night naktij. Dienai domātais produkts jālieto kopā ar pārtiku brokastīs un pusdienās, naktij paredzētais – vakariņās. Līdz ar to šis komplekss palīdz sašķelties gan tām uzturvielām, kas ir uzņemtas tikko, gan tām, kas organismā jau ir. Šie produkti palīdz pierast pie jaunā, veselīgā ēšanas stila un pie lielāka enerģijas patēriņa, tiek aktivizēti vielmaiņas procesi un bloķēta tauku izgulsnēšanās, paātrinās tauku izmantošana un mazinās ēstgriba. Gan Eiropas Savienībā, gan citur arvien lielāku popularitāti iegūst tieši šādi produktu kompleksi. SilvaSlim eksportējam arī uz Igauniju un Lietuvu, un interesanti, ka Igaunijā interese par šo produktu ir lielāka, bet Lietuvā – mazāka nekā Latvijā, taču arī no mūsu valsts iedzīvotājiem esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes.»

SilvaSlim Day

Šis produkts optimizē organisma bioķīmiskās reakcijas un aktivizē vielmaiņas procesus dienā. Greipfrūtu ekstrakts neitralizē brīvos radikāļus, sargājot organisma šūnas no to radītajiem bojājumiem. Aktivizē dabīgos svara zaudēšanas procesus, bloķē taukaudu uzkrāšanos, veicina organisma attīrīšanos, pazemina insulīna līmeni pēc maltītes, lai ķermenis efektīvāk izmantotu uzņemtās kalorijas enerģijas ražošanai. Guaranas ekstraktā esošais kofeīns mazina ēstgribu. Tiek uzlabota fiziskā izturība un paātrināti vielmaiņas procesi organismā. Koenzīms Q10 pasargā šūnas no apkārtējās vides kaitīgās iedarbības, bromelaīns attīra organismu no toksīniem, palīdz izvadīt nevēlamos vielmaiņas galaproduktus. Organismam tiek arī B grupas vitamīni, E vitamīns, cinks, dzelzs, selēns, neaizstājamās aminoskābes un nepiesātinātās taukskābes. Produkts kavē tauku uzsūkšanos aknās un paātrina tauku pārvēršanu enerģijā.

SilvaSlim Night

Optimizē organisma bioķīmiskās reakcijas un bloķē tauku uzsūkšanos miega laikā. Garcīnijas ekstrakts kavē jaunu taukaudu veidošanos, rada ilgāku sāta sajūtu un mazina ēstgribu, aktivizē taukaudu sadedzināšanu, samazina tauku veidošanos no uzņemtajiem ogļhidrātiem. Hitozāns spēj uzsūkt tādu tauku (tais skaitā holesterīna) daudzumu, kurš vairākkārt pārsniedz tā svaru. Hitozāns arī neļauj saistītajiem taukiem pārvērsties uzkrājumos un dabiskā ceļā izvada tos no organisma, spēj izvadīt arī kaitīgas vielas, tai skaitā smagos metālus. Vīnogu kauliņu ekstrakts palīdz notievēšanas procesā saglabāt ādas elastību un mazināt grumbu veidošanos, savukārt melisas ekstrakts labvēlīgi ietekmē gremošanas sistēmas darbību un mazina spazmas. Produktam piemīt nomierinoša iedarbība, tas veicina veselīgu miegu un palīdz saglabāt labu garastāvokli.

***

Ārsts Kaspars Ivanovs, SIA Lotos pharma dibinātājs un valdes priekšsēdētājs:

– Lai normalizētu svaru, tam ir jābūt nopietnam mērķim, kura sasniegšana prasa gan paša cilvēka gribasspēku, gan līdzcilvēku atbalstu; ir jālieto sabalansēts uzturs un jāseko savam kaloriju patēriņam, kā arī nepieciešama papildu fiziska slodze, vislabāk – svaigā gaisā, lai organisms uzņemtu arī nepieciešamo skābekli. Ja ir nodrošināti šie divi veiksmīgas svara zaudēšanas komponenti, talkā nāk arī trešais – speciāli produkti, kas lietojami kā ķermeņa masas samazināšanas kompleksa sastāvdaļa. Šodien liekās ķermeņa masas problēma ir aktuāla lielam ļaužu skaitam, tāpēc produkti svara samazināšanai izraisa lielu interesi.

Promo raksts tapis sadarbībā ar SilvaSlim