Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Kā no žurnāla vāka

© F64

«Ar to stundu, ko ik pārdienas pavadu svešajās, krāšņajās un dārgajās drēbēs, man pilnīgi pietiek. Es neiespringstu, domājot par savu stilu. Kas vispār ir stils? Manuprāt, tas ir izdomājums, ar ko cilvēki pelna naudu. Droši vien nemaz neatbilstu, lai par to izteiktos, jo man grūti atbildēt uz jautājumu, kāds ir mans stils,» spriež jaunā TV3 raidījuma Bez tabu Māju sajūta vadītāja Agnese Drunka.

Jaunais raidījums pie saviem skatītājiem dosies jau 6. marta vakarā un turpmāk ik otrdienu pulksten 21.

Agnese stāsta: stāvot pie sava drēbju skapja, viņai reti kad ir sajūta, ka nav ko vilkt mugurā. «Man vienmēr ir ko uzvilkt, bet, iespējams, tas nav tas, ko no manis gaida,» viņa domā. Jo liela daļa televīzijas skatītāju domā, ka tās drēbes, kas raidījumu vadītājiem ir mugurā, ir viņu pašu. «Iespējams, daudzi domā, ka man ir ļoti daudz drēbju, bet man ir divi trīs pāri džinsu, daži džemperi, kāda blūze, divi svārki un viena melnā kārta, ja vajag kur aiziet pieklājīgākā tērpā,» atklāj Bez tabu Māju sajūtas šarmantā vadītāja.

Mēģinot noraksturot savus ikdienas ģērbšanās paradumus, Agnese saka: «Visbiežāk tās ir džinsu bikses. Bikses ar zemo stakli. Ziemā džemperi, vasarā – viena divas kleitas un atkal džinsi. Es tiešām neiespringstu uz izpucēšanos. Pieļauju, ka tāpēc arī ikdienā nekrāsojos – jo mani sapucē vakarā televīzijā.»

Agnese atklāj: viņa var nopirkt jaunu džemperi un tad nēsāt to katru dienu, veselu mēnesi. Tikai izmazgā un velk atkal. «Es kaut kā iesēžos apģērbā,» viņa secina un atzīst, ka vienīgais, ar ko viņa var noņemties, ir apavi. Un ne tik daudz kurpes, cik zābaki. «Ik pārgadu rudenī braucam uz Venēcijas biennāli, un vēl nav bijusi tāda reize, ka es no Itālijas atbrauktu bez jauna zābaku pāra. Vajag vai nevajag...» viņa pasmaida un saka, ka parasti gan izvēlas zābakus «latviešu krāsās» – melnus, brūnus, pelēkus.

Un tomēr pat par visskaistākajiem zābakiem Agnese neatļaujas samaksāt neprātīgi daudz. «Man nostrādā arī cena,» viņa atzīst un izstāsta, ka viņas garderobē, piemēram, ir brīnišķīgas kurpes, kuras viņa ir izcēlusi no humpalu veikaliņa Saldū.

«Savulaik manam kolēģim Ērikam Niedram bija kurpes, kādas es šausmīgi gribēju. Teicu viņam, kad paliks par mazu, lai atdod man. Pagāja kāds laiks, un es humpalās par vienu latu atradu tādas kurpes – pilnīgi jaunas, tikpat kā nevalkātas! Brūnas ādas vīriešu kurpes ar Londonas ģerbonīti. Man vienalga, ka tās ir vīriešu, tās mani tik ļoti uzrunā...» Kad saku, ka tagad abi ar Ēriku Niedru staigā vienādām kurpēm, Agnese sirsnīgi smej: «Mēs jau abi kopā nekur neejam, neviens varbūt pat nav pamanījis...»

«Es, protams, priecājos par sievietēm un vīriešiem, kuri vienmēr izskatās brīnišķīgi, kuri vienmēr ir tā saģērbušies, it kā tikko būtu izkāpuši no veikalu skatloga, kā no žurnāla vāka. Jā, esmu par to aizdomājusies: būtu jau feini katru dienu tā izskatīties, bet man liekas, ka tas prasa milzīgu darbu... Es neesmu tam gatava,» atzīst allaž smaidīgā raidījumu vadītāja.

Taujāta, kuros mirkļos, uz sevi skatoties, viņa sajūtas, it kā būtu no žurnāla vāka, Agnese atteic, ka nekad tā nav jutusies. Varbūt tāpēc, ka pret sevi ir paškritiska.

«Man nekad tā nav bijis, ka stāvu pie spoguļa un domāju: vai, nu gan izskatos kā no žurnāla vāka! Tāpēc mani biedē, ka tagad man tā ir jāizskatās – kā no žurnāla vāka,» mirkli pirms fotosesijas Mājai Agnese vaļsirdīgi atzīstas.

Saistītās ziņas