Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

TOP 6 padomi, kā taupīt ūdeni vasarā

© F64

Vasara ir laiks, kad patērējam vairāk ūdens, gan laistot dārzu, gan biežāk atsvaidzinoties dušā un mazgājot apģērbu. Saskaņā ar globālās dabas aizsardzības aģentūras NRDC (Natural Resources Defense Council) svaigākajiem pētījumiem, klimata izmaiņas izraisa intensīvāku sausumu, tāpēc katram mūsu planētas Zemes iedzīvotājam vajadzētu rūpīgi izvērtēt savus ūdens lietošanas paradumus un izmantot visas iespējas, ko piedāvā ražotāji energoefektivitātes uzlabošanai, piemēram, ūdens taupošās dušas galvas un jaucējkrāni.

Laura Arnicāne, zero waste jeb bezatkritumu dzīvesveida kustības pārstāve Latvijā un dzīves stila bloga “Seek The Simple” autore norāda, ka ikvienam no mums ir iespējams mainīt savus paradumus, raugoties uz taupīšanu ar veselīgu attieksmi un saprāta robežās. “Nereti cilvēki nav gatavi taupīt ūdeni zaļās domāšanas vārdā, jo viņuprāt tādējādi tiek zaudēta komforta izjūta, piemēram, ļaujoties ilgai dušai vai gremdējoties relaksējošā vannā. Taču resursu saglabāšanas vārdā nav jāatņem sev patīkami atpūtas veidi, kas līdz šim sagādājuši prieku, tikai jāizvērtē, kā patērēto var izmantot atkārtoti, neizlejot .” saka Laura Arnicāne.

Savukārt vadošie santehnikas izstrādājumu ražotāji akcentē, ka rūpīgi izvērtētas investīcijas energoefektīvu ierīču ieviešanā savā vannas istabā sniegs ievērojamu līdzekļu un resursu ietaupījumu nākotnē. Villeroy & Boch | Gustavsberg Latvijas filiāles pārstāve, mārketinga un pārdošanas vadītāja Liene Freimane stāsta, ka vairākus gadus arī Latvijā pieejami tualetes podi, kas taupa ūdeni ap 4,5 litriem ūdens dienā, un jaucējkrāni, kuros iespējams regulēt gan ūdens padevi, gan uzsildīšanas temperatūru.

Lai par ūdeni un elektrību maksātu mazāk un tādējādi piekoptu energoefektīvu, taupīgu un videi draudzīgu dzīvesveidu, kopā blogu “Seek The Simple” un ekspertiem apkopoti vairāki veidi, kā izvairīties no rēķinu pieaugšanas vasaras sezonā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā