Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

Uzzini, kā samazināt celulītu!

© F64

Siltais, vasarīgais laiks tā vien mudina mūs doties uz pludmali un izbaudīt ilgi gaidītos saules starus. Tomēr vienlaikus tas ir mulsuma laiks, uzdodot sev jautājumu - vai esam gatavi pludmales sezonai? Ko iesākt ar ziemā labi paslēpto, bet pludmalē labi pamanāmo celulītu? Kā pareizi cīnīties pret celulītu un izvairīties no tā rašanās, iesaka BENU Aptiekas vadītāja un farmaceite Ilze Priedniece.

Nepievilcīgā apelsīna miziņa

I.Priedniece skaidro - celulīts ir nepareizas formas taukaudi, kunkuļiem līdzīgi veidojumi zem ādas, kas koncentrējas noteiktās ķermeņa zonās. Visbiežāk celulīta rašanos skaidro ar vāju asins cirkulāciju vai nepietiekamu vielmaiņu, kas veicina neizvadīto slikto vielu uzkrāšanos. Cēloņi nereti ir liekais svars, pārmērīga taukainu un saldu ēdienu lietošana, kaitīgi ieradumi - alkohols, smēķēšana -, mazkustīgs dzīvesveids, ļoti cieša apģērba valkāšana, sēdošs darbs un stress.

Celulīts var skart ne vien sievietes ar lieko svaru, bet arī slaidās, arī vīriešus, kuriem gan ir mazāk taukaudu, līdz ar to celulīts nav tik pamanāms, un pat bērnus (šādos gadījumos noteikti jākonsultējas ar pediatru par tā iemesliem!). Tas parasti veidojas ķermeņa vietās, kur ir vissliktākā šķidrumu cirkulācija - augšstilbos, uz gūžām, vēdera un dibena, ceļu locītavu iekšpusē, muguras lejasdaļā, augšdelmu iekšpusē -, tā vēl vairāk pasliktinot šķidrumu cirkulāciju. Celulīta skartās ķermeņa daļas nav estētiski pievilcīgas, tāpēc saprotama ir sieviešu vēlme no tā atbrīvoties. Tiesa, ideāli būtu, vēl pirms problēma ir acīm redzama, darīt visu iespējamo, lai no celulīta izvairītos.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā