Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

Lai saudzētu vidi, salmiņus ražos no papīra

© F64

Līdz gada beigām pasaules vadošais pārtikas pārstrādes un iepakošanas risinājumu uzņēmums Tetra Pak plāno prezentēt īpašu papīra salmiņu veidu, kas būtu piemērots porciju izmēra kartonu iepakojumiem. Tādējādi Tetra Pak cer sniegt savu ieguldījumu, lai samazinātu plastmasas salmiņu veidoto atkritumu apjomu.

Patlaban ir uzsākts darbs, lai izstrādātu papīra salmiņus, kas ir piemēroti izmantošanai porciju lieluma kartona iepakojumiem.

Salmiņiem ir neatsverama funkcionāla nozīme porciju iepakojumam, bet, ja tie netiek pareizi utilizēti, tie kļūst par daļu no plastmasas atkritumiem. Uzņēmums Tetra Pak līdz šim ir daudz darījis, lai mudinātu patērētājus ievietot salmiņus atpakaļ izlietotajā dzērienu kartona iepakojumā, lai tos varētu savākt kopā ar pārējo izlietoto iepakojumu. Patlaban ir uzsākts darbs, lai izstrādātu papīra salmiņus, kas ir piemēroti izmantošanai porciju lieluma kartona iepakojumiem.

“Tas izklausās vienkārši, bet realitātē ir vairākas būtiskas problēmas, ar kurām saskaramies papīra salmiņu ražošanā,” atzīst Čarlzs Brends (Charles Brand), Tetra Pak viceprezidents, produktu vadības un komercdarbības vadītājs.

Viņš arī norāda: “Ņemot vērā iepriekš minēto, mūsu izstrādes komanda ir pārliecināta, ka viņi var atrast risinājumu, lai mums būtu papīra salmiņu alternatīva, un tā būs gatava prezentācijai šī gada beigās.’’

Vidēji Tetra Pak iepakojumi ir gatavoti no aptuveni 75% kartona; papīra salmiņi būtu vēl viens nozīmīgs solis ceļā uz uzņēmuma ilgtermiņa mērķi piedāvāt pilnībā atjaunojamu iepakojumu.