Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Latvijas iedzīvotāji mazgā veļu pārāk bieži; 3 padomi, kā ietaupīt laiku veļas mazgāšanai

© F64

Ceturtdaļa jeb 25% Latvijas iedzīvotāju mazgā veļu vienu reizi nedēļā, bet vēl vairāk - 30% - divas reizes nedēļā. Tā noskaidrots "LG Electronics" veiktajā pētījumā par Latvijas iedzīvotāju veļas mazgāšanas paradumiem.

Tas liecina, ka daļa Latvijas iedzīvotāju veļas mašīnu darbina teju katru darba dienas vakaru un šis process aizņem diezgan daudz laika.

Vairāk nekā puse respondentu - 57% - veļu mazgā divas vai vairāk reizes nedēļā un veseli 5% atzīst, ka dara to vairāk nekā 5 reizes septiņu dienu laikā. Tas liecina, ka daļa Latvijas iedzīvotāju veļas mašīnu darbina teju katru darba dienas vakaru un šis process aizņem diezgan daudz laika.

Ir dažādi veidi, kā mūsdienu tehnoloģijas un jaunākās funkcijas veļas mazgājamajās mašīnās šo laiku palīdz saīsināt. Piemēram, tagad vairs nav nepieciešams gaidīt, kamēr veļa izmazgājas, lai to izkarinātu vai dienas beigās attapties pie veļas mašīnā aizmirstas veļas kaudzes, jo daudzas veļas mašīnas ir aprīkotas ar žāvēšanas funkciju, kas var tikt uzsākta automātiski - uzreiz pēc veļas izmazgāšanas. Tādā veidā tiek taupīts laiks, vieta (jo nav nepieciešama vieta ne veļas žāvēšanas mašīnai, ne veļas žāvētājiem istabā), kā arī finanšu resursi.

Interesanti, ka cilvēki drēbes mazgā ne tikai tad, kad tās ir pilnībā netīras. Nereti ir vēlme apģērbu vienkārši atsvaidzināt pēc vienas vilkšanas reizes, kad tas piesūcies ar nepatīkamām smakām vai ilgas stāvēšanas skapī. Šādās reizēs noder, ja veļas mašīnai ir tvaika funkcija, kas 20 minūšu laikā ar tvaika strūklu iekļūst auduma šķiedrās un iznīcina līdz pat 99,9% mājsaimniecības alergēnu, burzījumus un nepatīkamus aromātus, vienlaikus mīkstinot un atsvaidzinot apģērbu.

Un visbeidzot - vai kāds pirms 15 gadiem varēja iedomāties, ka veļas mašīnu varēs vadīt arī attālināti, ar telefona starpniecību? Lejuplādējot telefonā speciālu aplikāciju, ikviens var gan attālināti ieslēgt veļas mašīnu, gan papildināt ciklu, piemēram, ar žāvēšanas funkciju, tādā veidā, atnākot mājās, izņemt no veļas mašīnas svaigi izmazgātu un izžāvētu veļu. Tāpat, ar aplikācijas palīdzību var lejuplādēt dažādas jaunas programmas - piemēram, īpaši piemērotas mīkstajām rotaļlietām vai sporta apģērbiem.