Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Māja

Dabas muzejā varēs apskatīt ap 600 sugu kaktusu

© Publicitātes foto

Izstādē "Kaktusi un citi sukulenti 2018", kas Latvijas Dabas muzejā norisināsies no 23. līdz 27. maijam, būs eksponēti ap 600 dažādu sugu kaktusi un citi sukulenti, kuru dzimtene ir Brazīlija, Paragvaja, Bolīvija un Argentīna.

Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespējams saņemt konsultācijas par kaktusu audzēšanu un tos iegādāties.

Ikgadējā izstāde „Kaktusi un citi sukulenti" organizēta sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrību un Latvijas Universitātes Botānisko dārzu.

Šogad organizatori apmeklētājiem izrādīs daudzus plašās parodiju Parodia ģints augus. Tajā ietilpst aptuveni 150 sugas un to dzimtene ir Brazīlija, Paragvaja, Bolīvija un Argentīna. Šie kaktusi ir salīdzinoši mazi, un gandrīz katram kaktusu audzētājam kolekcijā būs arī kāds šīs ģints pārstāvis. Parodiju ģints kaktusi audzētājus priecē ar krāšņiem ziediem - dzelteniem, sarkaniem, retāk - violetiem.

Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespējams saņemt konsultācijas par kaktusu audzēšanu un tos iegādāties. Sestdien, 26. maijā, plkst. 12.00 izstādē notiks paraugdemonstrējumi kaktusu pārstādīšanā. Meistarklase pieejama ikvienam izstādes apmeklētājam, uzrādot ieejas biļeti.


Izstādes atklāšana 23. maijā plkst. 11.00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.